Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Καμπάνια στήριξης του Λαογραφικού και ιστορικού Μουσείο Ξάνθης

Καμπάνια στήριξης του Λαογραφικού και ιστορικού Μουσείο Ξάνθης

0

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του στις 15 Ιουνίου

Καμπάνια στήριξης ξεκινά το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης μετά την άρση της αναστολής του στις 15 Ιουνίου, κάνοντας έκκληση στους συμπολίτες να βοηθήσουν στη λειτουργία του, με δεδομένο ότι οι μήνες που προηγήθηκαν λόγω πανδημίας προκάλεσαν προβλήματα στη λειτουργία και την κάλυψη των εξόδων του.

Τι ετοιμάζει το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο στις 15 Ιουνίου;

Το μουσείο θα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό και τους φίλους του.

-Γιατί είναι σημαντική η επαναλειτουργία του μουσείου; 

Στα χρόνια που πέρασαν, το ίδιο το κτήριο του μουσείου, τα εκθέματα που υπάρχουν σε αυτό, αλλά και οι άνθρωποι που εργάζονται για την ανάδειξη και τη διατήρησή τους, αφηγήθηκαν με ένα τρόπο ξεχωριστό το παρελθόν της πόλης και των πολιτών της. Με τη δική σου βοήθεια σήμερα θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει αυτό το αφήγημα και στο μέλλον.

-Γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει η στήριξη του μουσείου; 

Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του μουσείου καλύπτεται από τα εισιτήρια των επισκεπτών του και τα έσοδα που συγκεντρώνει από την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της λειτουργίας της Φ.Ε.Ξ. Οι τελευταίοι τρεις μήνες ακύρωσαν κάθε οικονομικό προγραμματισμό του μουσείου. Οι προβλέψεις για τους μήνες που θα ακολουθήσουν πρέπει να μας προβληματίσουν για τη δυνατότητα του μουσείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

-Με ποιο τρόπο μπορώ να υποστηρίξω τη λειτουργία του μουσείου;

Μπορείς να κάνεις την κατάθεσή σου στους λογαριασμούς που διατηρεί το μουσείο σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται στον ακόλουθο διαδικτυακό σύνδεσμο: https://fex.org.gr/stirikse-moyseio-0

Με την κατάθεσή σου μπορείς,

  1. Να προ-αγοράσεις το εισιτήριο σου αξίας 4€ και να επισκεφθείς το μουσείο όποτε θελήσεις στο μέλλον προσκομίζοντας την απόδειξη της κατάθεσή σου.
  2. Να αγοράσεις τον κατάλογο των Εκθεμάτων του μουσείου αξίας 5€ ή τις Εκδόσεις της Φ.Ε.Ξ. αξίας 10€ προσκομίζοντας την απόδειξη της κατάθεσή σου.
  3. Να υποστηρίξεις τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης του κτηρίου που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση αναγράφοντας ως αιτιολογία της κατάθεσή σου ‘Συντήρηση’.
  4. Να υποστηρίξεις το επιστημονικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο μουσείο και αφορά στην τεκμηρίωση και ψηφιακή αποθήκευση του αρχείου που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στους κατοίκους της περιοχής με καταβολές από τη Μικρά Ασία και την Αρμενία, αναγράφοντας ως αιτιολογία της κατάθεσή σου ‘Αρχεία’.
  5. Να καταθέσεις τη δωρεά σου αναγράφοντας ως αιτιολογία της κατάθεσή σου ‘Δωρεά’.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η Πόρνη Από Πάνω» το Σάββατο 9/7 στην Ξάνθη

Με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Το έργο του Αντών…