Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία «Καμένοι» και οι φούρνοι από την ύφεση της τοπικής οικονομίας

«Καμένοι» και οι φούρνοι από την ύφεση της τοπικής οικονομίας

0
psomi fournos

Μειώθηκε 60% η κατανάλωση  – Περισσότερο η χονδρική πώληση αφού δεν λειτουργεί η εστίαση και ο τουρισμός

 

Ζύμωναν πολύ οι νοικοκυρές στη καραντίνα  – Δεν φορούν μάσκα στα συνοικιακά μαγαζιά, καταγγέλλει η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Ξάνθης

 

 

Το ψωμί …ψωμάκι κινδυνεύουν να πουν οι αρτοποιοί της πόλης μας αφού ο τζίρος τους συνολικά και στην διάρκεια της καραντίνα αλλά και τώρα έχει πέσει κατά 60% αφού έχει μειωθεί η κατανάλωση τόσο του ψωμιού όσο και των αρτοπαρασκευασμάτων.

Μειώθηκε περισσότερο η χονδρική πώληση αφού δεν λειτουργεί η εστίαση και ο τουρισμός

Εξηγώντας τους λόγους και περιγράφοντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί την εποχή του κορωνοϊού  η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Ξάνθης κα Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη αναφέρει: «Καταγράφουμε μια μείωση της τάξης του 60% και αυτό είναι απόρροια της γενικότερης μείωσης της κατανάλωσης σ’ όλους τους κλάδους. Είμαστε κι εμείς ένας κρίκος της αλυσίδας. Η εστίαση σχεδόν δεν λειτουργεί, τα ξενοδοχεία επίσης, κλείνουν οι παιδικοί, έχουν κλείσει τα κυλικεία. Μ’ όλους αυτούς τους κλάδους συνεργαζόμαστε και προμηθεύουμε τα προϊόντα μας. Η λιανική πώληση του φούρνου της γειτονιάς έχει πληγεί λιγότερο αλλά η χονδρική πάρα πολύ».

Ζύμωναν πολύ οι νοικοκυρές στη καραντίνα

Ειδικότερα η κα Μαλλιαρουδάκη ανέφερε πως στην καραντίνα είχε πέσει πολύ και η κατανάλωση του ψωμιού και το αποδίδει στην νοικοκυροσύνη αλλά και στην οικονομική δυσπραγία: «Είναι φυσικό όταν οι νοικοκυρές είναι όλη μέρα στο σπίτι να δοκιμάζουν να φτιάχνουν πίτες, γλυκά και ψωμί που ήταν και μια τάση που κυριάρχησε και στα social. Επίσης με τα 800 ευρώ δεν δούλευε κανείς και τα 800 ευρώ δεν φτάνουν για τις ανάγκες ενός νοικοκυριού. Επίσης είναι θέμα και της γενικότερης ψυχολογίας που είναι πεσμένη. Ο κόσμος δεν έχει διάθεση για κατανάλωση και αυτό το βιώνουμε καθημερινά».

Δεν φορούν μάσκα στα συνοικιακά μαγαζιά

Συνεχίζοντας η κα Μαλλιαρουδάκη και εκ της ιδιότητάς της ως μέλος της Διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης επεσήμανε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο νομό μας όχι μόνο για τους αρτοποιούς αλλά για όλους τους κλάδους: «Είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να δούμε το γενικό καλό κα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ατομική ευθύνη. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι γενικά στο κέντρο ο κόσμος πειθαρχεί στα μέτρα και φορά μάσκα αλλά στα συνοικιακά μαγαζιά όχι. Συμβαίνει πολλές φορές να μην φορούν μάσκα και να μην τους επιτρέπουμε να μπουν στο κατάστημα και να του πηγαίνουμε τα ψώνια στην πόρτα. Αν δεν αντιμετωπίσουμε με ατομική ευθύνη την κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται καταστρέφοντας  την οικονομία του νομού μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …