Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ηλ. Μόσιαλος: “Δεν θα κλείσει η Ξάνθη επειδή υπάρχουν 30 κρούσματα”

Ηλ. Μόσιαλος: “Δεν θα κλείσει η Ξάνθη επειδή υπάρχουν 30 κρούσματα”

0

Εξετάζονται οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν – Δεν προηγείται το σενάριο για “lockdown”

Επεμβάσεις στοχευμένες με βάση την ιχνηλάτηση και μοριακοί έλεγχοι στις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φαίνεται ότι είναι το σενάριο που προωθείται αντί του lockdown για την Ξάνθη, μετά τα αποτελέσματα των τεστ στο νομό.

Εν τω μεταξύ, καμπανάκι” κινδύνου χτύπησε για άλλη μια φορά ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος, μετά την ανακοίνωση για τα 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 4 ημέρες.

Ο ίδιος ωστόσο σημείωσε: “αν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους, εκεί δηλαδή που ο κορωνοϊός προκαλεί επιπτώσεις θα έχουμε πρόβλημα. Η στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού και η στρατηγική της αποκλιμάκωσης θα πρέπει να εστιαστεί στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες.  Μεγάλη ανησυχία θα υπήρχε αν ο αριθμός των διασωληνωμένων είχε ανέβει πολύ. Αν υπάρχει έξαρση σε μια περιοχή, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε τοπικά. Χρειάζεται να έχουμε έξυπνες αντιμετωπίσεις στην πανδημία. Δεν θα κλείσει η Ξάνθη επειδή υπάρχουν 30 κρούσματα”.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …