Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η στοχοποίηση του νομού

Η στοχοποίηση του νομού

0

Το πρόβλημα στον Δήμο Μύκης το γνωρίζαμε εξ αρχής. Η επιπόλαια επιστροφή 1000 και πλέον μεταναστών από χώρες της ΒΔ Ευρώπης που είχαν εκτεθεί στον κορωνοϊο οδήγησε στην εμφάνιση κρουσμάτων και διασπορά. Η παντελής και ανεξήγητη έλλειψη ενημέρωσης για την κατάσταση και η παντελής ανυπαρξία ενημερωτικής καμπάνιας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο για την αφύπνιση του τοπικού πληθυσμού, οδήγησε στον εφησυχασμό και στην διατήρηση συνεχών κρουσμάτων.

Η αυτοδιοίκηση επέλεξε άλλες μεθόδους όπως η πρόσκληση μιας ΜΚΟ τουρκικών συμφερόντων (HACENE) για την διανομή ειδών παντοπωλείου και η απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη διανομής φαγητού σε κατοίκους ποσού 55.000 ευρώ αντί να επενδύσει σε ενημερωτικές συστάσεις κατ´ οίκον μέσω ραδιοφώνου ή τηλεόρασης από ιατρούς ή άλλες δράσεις (μαζικών τεστς) προκειμένου να ενεργοποιήσει τον πληθυσμό. Δεν γνωρίζουμε καν τι εικόνα παρουσίασαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως ανησυχούσαν και ζητούσαν δραστικότερα μέτρα. Αν δεν υπήρχε το Κέντρο Υγείας στην περιοχή το πρόβλημα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Δυστυχώς και σε περιφερειακό επίπεδο υπάρχει συσκότιση για την εξέλιξη της πανδημίας με αποτέλεσμα ο καθένας να φαντάζεται ότι του καπνίσει, ενώ σταδιακά ενισχύονταν το αίσθημα εφησυχασμού και αδιαφορίας για τις συνέπειες της πανδημίας.

Μόλις προχθές από τα 7 κρούσματα πανελληνίως τα 5 αφορούσαν το Νομό μας ώσπου καταλήξαμε στα 29. Όλα και όλοι έχουν αδρανήσει ενώ η συνεχής «αποσιώπηση» των τοπικών κρουσμάτων οδήγησε στην εικόνα που βλέπουμε έξω σε καταστήματα εστίασης και δρόμους με τον κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα και να φαντασιώνεται συνθήκες προ κορωνοϊού. Η καραντίνα δεν είναι λύση. Οι τοπικοί άρχοντες έχουν την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης και ενεργοποίησης του πληθυσμού.

Τα κρούσματα στην πόλη της Ξάνθης και στον Δήμο Τοπείρου επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να ξυπνήσουν όλοι για να τηρούν αυστηρά τα μέτρα αποστασιοποίησης και προφύλαξης και να αξιοποιηθούν τα ΜΜΕ της περιοχής. Αλλιώς η στοχοποίηση του νομού μας θα έρθει φυσιολογικά, και θα φταίμε εμείς.

Στέργιος Γιαλάογλου
Δικηγόρος Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Στέργιος Γιαλάογλου
  • ΩΣ ΠΟΤΕ;

    Ως πότε θα μισούμε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα φοβόμαστε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα υποκρ…
  • Η Γυναίκα σήμερα

    Μάρτιος: Ο πρώτος μήνας της άνοιξης, αλλά και ο μήνας που τιμάται η γυναίκα Πολλαπλός και …
  • Η Μέρα της Γυναίκας

    Η Μέρα της Γυναίκας έρχεται να τονίσει για μια ακόμη φορά το σημαντικό ρόλο της γυναίκας σ…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΩΣ ΠΟΤΕ;

Ως πότε θα μισούμε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα φοβόμαστε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα υποκρ…