Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γίγαντες λεμονάτοι με σπανάκι

Γίγαντες λεμονάτοι με σπανάκι

0
gigandes-myrodika

-500 γρ. γίγαντες

-3 καρότα, σε ροδέλες

-½ φλ. ελαιόλαδο + 1-2 κ.σ. επιπλέον

-1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-1 πράσο, ψιλοκομμένο

-1-2 σκελίδες σκόρδου

-10-15 φύλλα ρόκας, χοντροκομμένα

-3-4 κλωναράκια σέλινο, χοντροκομμένα

-150 γρ. φέτα

-Λίγο κύμινο

-1 σακούλα σπανάκι (κατεψυγμένο ή φρέσκο)

-Χυμός από 2 λεμόνια

-1 κ.σ. κορν φλάουρ

-Αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε μπόλικο νερό. Το πρωί τούς σουρώνουμε, τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε σε αρκετό νερό για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-20 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, σε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις αφήνουμε για μισό λεπτό, ίσα να πάρει τη μυρωδιά, και το αφαιρούμε. Εναλλακτικά, για τους λάτρεις του σκόρδου, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε μαζί με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τη ρόκα και το σέλινο και αφήνουμε λίγο να μαραθούν, αλλά όχι τελείως.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Δοκιμάζουμε τους γίγαντες. Αν έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμοι, τους μεταφέρουμε σε μια γάστρα με πολύ λίγο νερό και ρίχνουμε το μείγμα που κάναμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη φέτα, λίγο κύμινο και ανακατεύουμε. Βάζουμε μπόλικο το σπανάκι από πάνω, πιέζοντας τα φύλλα για να χωρέσουν όσο γίνεται περισσότερα και περιχύνουμε με ¼ φλ. ελαιόλαδο και τον χυμό από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με τον χυμό που βγάζουν). Ψήνουμε, με ξεσκέπαστη τη γάστρα, για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι (περίπου 5 λεπτά). Οταν μαραθεί, ανακατεύουμε το φαγητό να πάει το σπανάκι παντού και ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 160°C. Αφού βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τέλος, παίρνουμε λίγο από το ζουμί της γάστρας (περίπου 1 κουτάλα) και το ανακατεύουμε με 1 κ.σ. κορν φλάουρ, μέχρι να διαλυθεί. Το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • Πατάτες με μπεσαμέλ και τυριά

    Πατάτες 5 τεμ κομμένες σε λεπτές φέτες Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη Ρεγκάτο 200 γρ τριμμ…
  • Σαλάτα με πλιγούρι και ρεβύθια

    -150γρ. πλιγούρι -600γρ. σέλερι, σε λεπτές ροδέλες -1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα -150γρ. κα…
  • Λαχανοντολμάδες στο φούρνο

    -1 λάχανο -2/3 φλιτζανιού λάδι για το ταψί + 1/2 φλιτζάνι για τη γέμιση -600 γρ. κιμάς μοσ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Τάρτα με κοτόπουλο, μπέικον και τυριά

    1 φύλλο σφολιάτας 140 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 2 κα…
  • Φιογκάκια με κρέμα μελιτζάνας και φέτα

    500 γρ. φιογκάκι 3 μελιτζάνες φλάσκες 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 1 ψητή πιπεριά φλωρίνης 2…
  • Χταπόδι στιφάδο

    1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό χταπόδι κομμένο σε μπουκιές 6 κρεμμύδια μέτρια, χαραγμένα …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα με κοτόπουλο, μπέικον και τυριά

1 φύλλο σφολιάτας 140 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 2 κα…