Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ευθύνες για την έλλειψη ενημέρωσης και συντονισμού συνεχίζει να ζητά ο Χ. Ζεϊμπέκ

Ευθύνες για την έλλειψη ενημέρωσης και συντονισμού συνεχίζει να ζητά ο Χ. Ζεϊμπέκ

0
zeibek vouli

Σχολιάζει την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τονίζει ότι συνεχίζει να περιμένει ενημέρωση και απαντήσεις από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Χαιρετίζει την κινητοποίηση διενέργειας μαζικών ελέγχων, επισημαίνοντας ότι έπρεπε να έχει αποφασιστεί νωρίτερα

Την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις ερωτήσεις του και τις αντιδράσεις για ελλιπή ενημέρωση και συντονισμό, σχολιάζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ο βουλευτής εκφράζει ικανοποίηση για την πρωτοβουλία της διενέργειας μαζικών μοριακών ελέγχων στην περιοχή, εκτιμώντας ότι αυτό θα έπρεπε να έχει αποφασιτεί πολύ νωρίτερα, ώστε να περιοριστούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν.

Το υπουργείο αναφέρει στον βουλευτή όλα τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα στο νομό, την εφαρμογή καραντίνας σε οικισμούς του δήμου Μύκης, την ελεγχόμενη είσοδο και διαμονή πολιτών από την Τουρκία σε ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δροσερό «ώστε εξασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης και να ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Ο κ. Ζεϊμπέκ, στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι: «στην απάντησή του (σ.σ. το υπουργείο) ουσιαστικά αποδέχεται την παντελή απουσία ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο και μας επισημαίνει όσα ήδη γνωρίζουμε, ενώ το Υπουργείο Υγείας δεν έχει εκδώσει καμία απάντηση. Αναφέρει ότι η ενημέρωση των πολιτών γινόταν μέσω της καθημερινής ενημέρωσης του Καθηγητή κ. Τσιόδρα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των τηλεοπτικών μηνυμάτων στα ΜΜΕ. Καμία ιδιαίτερη πρόβλεψη συντονισμού και ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο δεν υπήρχε, ούτε καν σε περιοχές όπου η διασπορά του ιού ήταν εκτεταμένη, όπως στην Ξάνθη» και προσθέτει: «εξαιρετικά προβληματική είναι η αναφορά του, όμως, στον οικισμό του Δροσερού, όπου σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκε στον θεσμικό της ρόλο και ανέλαβε στοχευμένες δράσεις στον τομέα της αστυνόμευσης, χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά σχετικά με την πρόληψη της διασποράς του ιού στον οικισμό. Επομένως, από την απάντηση του Υπουργείου καταλαβαίνουμε ότι το θέμα του Δροσερού ήταν η αστυνόμευση κι όχι ο κορωνοϊός!».

Ο βουλευτής τονίζει «ένα μήνα σχεδόν μετά την λήξη της καραντίνας, δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Ο κίνδυνος για τον νομό μας δεν έχει εξαλειφθεί και η απόφαση για την διενέργεια των τεστ επιβεβαιώνει τις αρχικές ανησυχίες μας. Σίγουρα, τα τεστ είναι απαραίτητα για την ιχνηλάτηση των εστιών προκειμένου να εμποδιστεί η διασπορά του ιού. Όμως, δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι οι ευθύνες είναι πολλές. Ευθύνες της Κυβέρνησης για την μη πραγματοποίηση των τεστ εγκαίρως και για την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών». Καταληκτικά σημειώνει ότι δεν έχει λάβει απαντήσεις σε επανειλημμένες ερωτήσεις του προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης και γι’ αυτό καθιστά σαφές ότι συνεχίζει να αναμένει ενημέρωση και απαντήσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…