Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δήλωση Δημαρχόπουλου για τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό

Δήλωση Δημαρχόπουλου για τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό

0

Καλεί στην αξιοποίηση των εθνικών πόρων για την εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την Δ.Ε. Σταυρούπολης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρότυπο» Μπάμπης Δημαρχόπουλος, αναφερόμενος στο Γ.Π.Σ. σημείωσε: «η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, στη χωρική ενότητα της Δ.Ε. Ξάνθης θέτει τις βάσεις ενός μακρόπνοου σχεδιασμού για την πόλη μας. Ως Δημοτική Αρχή την προηγούμενη δημοτική περίοδο, συνεισφέραμε και υλοποιήσαμε σημαντικά βήματα με σκοπό την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου οδηγώντας την Ξάνθη μας στο μέλλον. Ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους στην περιφέρεια ΑΜ-Θ που διαθέτει επικαιροποιημένο Γ.Π.Σ. Στις 3 Μαρτίου 2017, σε ημερίδα που διεξήχθη στην αίθουσα του ΕΒΕ, τέθηκε σε διαβούλευση και έγινε η παρουσίαση της σχετικής μελέτης που αφορά την Κοινότητα Ξάνθης, την Κοινότητα Ευμοίρου και την Κοινότητα Κιμμερίων.  Στη συνέχεια σύμφωνα με την 334/2017 ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η παραλαβή του πρώτου σταδίου της μελέτης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΥΠΟΒΑΘΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΓΠΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ».

Επιπλέον έπειτα από τις τότε, συντονισμένες ενέργειές μας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε την έγκριση για να αλλάξει η χρήση γης των οικοδομικών τετραγώνων της περιοχής Πετρελαιοαποθηκών από αμιγή σε γενική κατοικία και να εναρμονιστεί με το Γ.Π.Σ. εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν εκεί και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες σε επίπεδο γειτονιάς, πέραν της κατοικίας.

Το Β2 στάδιο περιλαμβάνει τις αλλαγές/προσαρμογές στο νέο νομοθετικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί ως σήμερα και σύμφωνα με την διευθύνουσα υπηρεσία έχει λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις/διορθώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις διαδικασίες διαβούλευσης, καθώς και τα αναφερόμενα στο με αριθμ πρωτ. 789/2019 έγγραφο του ΔΙΠΕΧΩΣ.

Ταυτόχρονα με την δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, οφείλουμε να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου και για την Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε χρηματοδοτικό εργαλείο που να αφορά Δημοτική Ενότητα και ο Δήμος μας δεν μπορούσε να ενταχθεί, εφόσον ήδη εκπονούνταν σχέδιο για την Δημοτική Ενότητα Ξάνθης.

Σήμερα αυτό είναι εφικτό σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓρΥΦΧΑΠ/55357/1334/11-06-2020 Πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ευχόμαστε κι ελπίζουμε, ότι ο Δήμος μας θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό τη συμμετοχή του στην παραπάνω πρόσκληση, με σκοπό τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)» για την Δ.Ε. Σταυρούπολης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…