Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

0

Δευτέρα ξεκινούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και Τρίτη οι μαθητές από τα ΕΠΑΛ

 Διαβεβαίωση από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜΘ για πλήρη προετοιμασία ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής διεξαγωγή των εξετάσεων

 Μια ανάσα μακριά από τις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι, που αναμένεται να προσέλθουν στα θρανία μετά από μία ιδιαίτερα περιπετειώδη σχολική χρονιά. Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ξεκινούν οι φετινές εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, ενώ μία μέρα αργότερα αναμένεται να εξεταστούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

 Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας) για τα ΓΕΛ και τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) για τα ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα δώσουν εξετάσεις και με το νέο σύστημα (εξέταση στο μάθημα της Κοινονιωλογίας αντί Λατινικών και απουσία συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων, οι διαφορές μεταξύ άλλων) και με το παλιό.

Έτσι, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, στις 17/6 θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 19/6 θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Ακολουθούν, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο. Εξαίρεση, στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σε ό,τι αφορά τα ΕΠΑΛ, μετά την εξέταση των Νέων Ελληνικών (16/6), θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα) στις 18/6. Στη συνέχεια, από τις 20 έως και τις 30/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

 Καλή επιτυχία από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜΘ

Στο μήνυμά του για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος σημειώνει: «Αγαπητοί μαθητές/αγαπητές μαθήτριες, φέτος οι συνθήκες είναι ιδιόμορφες και πρωτόγνωρες. Ωστόσο, όπως έχουμε όλοι ανταποκριθεί έως τώρα, με την ίδια επιτυχία και ψυχραιμία είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε και στη συνέχεια.

Σε όλους εσάς τους τελειόφοιτους της Γ΄ Λυκείου, αλλά και σε εσάς που αποφασίσατε να δοκιμάσετε ξανά, εύχομαι να ολοκληρώσετε επιτυχώς την προσπάθειά σας και τους στόχους που έχετε θέσει. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι, σε συνεργασία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, έχουμε προβεί σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και τη στήριξή σας σε ό, τι χρειαστεί.

Άλλωστε, σε μια πορεία η οποία τώρα ξεκινάει, οι ευκαιρίες θα είναι πολλές. Το σημαντικό είναι να αγωνιζόμαστε και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποκομίζουμε εμπειρίες που θα μας κάνουν καλύτερους.

Θερμές ευχές απευθύνω και στους δικούς σας ανθρώπους και στους εκπαιδευτικούς, που σας στηρίζουν και σας συμπαραστέκονται στην προσπάθειά σας.

Καλή Επιτυχία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …