Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αντί ασφάλτου, θα ρίξουν 3Α

Αντί ασφάλτου, θα ρίξουν 3Α

0

Πλήρης ανατροπή των υποσχέσεων Μέτιου προς τους κατοίκους για τη Θηλιά

Δόθηκε εντολή να γίνει νέα μελέτη από τη Διεύθυνση Δασών. Οι κάτοικοι δεν συμφωνούν με την λύση, ενώ δεν έχουν ενημερωθεί. Θα υπάρξουν αντιδράσεις

Πλήρης η ανατροπή των υποσχέσεων και δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου. Ενώ είχε υποσχεθεί και δεσμευθεί στους κατοίκους κατά την επίσκεψή του στην περιοχή πώς θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, την Πέμπτη 18 Ιουνίου έλαβε άλλη απόφαση.

Με δική του εντολή έγινε η πρόταση για την ανάδειξη σύνταξης Μελέτης με τον τίτλο «Βελτίωση Βατότητας Δασικής Οδού, Ι.Μ. Παναγίας Καλαμούς – Κένταυρος».

Η απόφαση υπογράφεται από τον εκτελούντα καθήκοντα Διευθυντή Δασών Ν. Ξάνθης Παναγιώτη Μουχταρίδη, Γεωτεχνικό-Δασολόγο με βαθμό Α, κατόπιν εντολής του Συντονιστή Α.Δ. Μακεδονίας Θράκης.

Μάλιστα στην Απόφαση γίνεται αναφορά στα ονόματα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών στους οποίους ανατίθεται η σύνταξη της Μελέτης.

Το όλο σχέδιο της εντολής έχει και κρυφό σημείο κι αυτό είναι πως η Απόφαση για τη Σύνταξη της Μελέτης δεν αναφέρει πως ΔΕΝ θα γίνει ασφαλτόστρωση αλλά όπως έγινε γνωστό θα ριχθεί το γνωστό 3Α. Δηλαδή μια στρώση της άσπρης σπασμένης πέτρας που θα πατηθεί για να γίνει βατή και σε δύο χρόνια θα έχει καταστραφεί.

Και για να μην υπάρχουν πιθανές αμφιβολίες, παραθέτουμε την Ανάρτηση που έγινε στη Διαύγεια της σχετικής Απόφασης για την Ανάθεση υλοποίησης της εν λόγω Μελέτης.

Δεν συμφωνούν οι κάτοικοι

Όταν γνωστοποιήθηκε η σχετική Απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης στους κατοίκους, αυτοί αυθόρμητα αντέδρασαν διότι από πείρα γνωρίζουν πως η επιλογή της λύσης δεν είναι η αρμόζουσα και η οριστική, δηλαδή η ασφαλτόστρωση.

Όλοι γνωρίζουν πως οι λύσεις 3Α είναι προσωρινές και πως τελικά κοστίζουν περισσότερο στο κράτος, αν βέβαια αυτό ενδιαφέρει τη διοίκηση Μέτιου και Ευφραιμίδη.

Αντιδράσεις

Η γνωστοποίηση της ανάθεσης νέας μελέτης για τον δρόμο στη Θηλιά με 3Α, δημιούργησε κύμα αντιδράσεων στους κατοίκους της περιοχής. Κι αυτό διότι αντιλαμβάνονται πως έγινε η επιλογή 3Α για να απαλλαγούν από τις αντιδράσεις τους και τη δημοσιοποίηση που έγινε για το θέμα αυτό στον ίδιο τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Εξωτερικών και άλλα συναρμόδια καθώς και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα για την υπόθεση αυτή θα κατατεθεί σχετική ερώτηση στη βουλή από το ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, μετά τη λήξη της υπόθεσης του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαδήλωση των κατοίκων στην Κομοτηνή, έξω από την Περιφέρεια όπου θα επιδοθεί και ψήφισμα και θα γίνει πορεία με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της πόλης.

«Ο κύβος ερρίθφη, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής θα περάσουν τον Ρουβίκωνα», μας δήλωσε ο δικηγόρος των κατοίκων.

Ας έχουν τα παραπάνω υπόψιν τους οι αρμόδιοι…

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…