Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 60 δειγματοληπτικά τεστ ημερησίως στο αεροδρόμιο της Καβάλας

60 δειγματοληπτικά τεστ ημερησίως στο αεροδρόμιο της Καβάλας

0

Επισκέφθηκε χθες τον αερολιμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στα περιφερειακά αεροδρόμιο για το άνοιγμα του τουρισμού από 1/7

 Τον αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» επισκέφθηκε χθες στις 10 το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των εντατικών επαφών που πραγματοποιεί στα περιφερειακά αεροδρόμια, με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού, με την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού από 1/7.

Ο υφυπουργός είχε συζητήσεις με τη διοίκηση του αεροδρομίου, καθώς και τοπικούς φορείς, στους οποίος επεσήμανε: «το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πάνω και πέρα από κάθε προτεραιότητα» και πρόσθεσε: «θέλουμε τον τουρισμό, θέλουμε την οικονομία, αλλά τα θέλουμε με όρους απόλυτης ασφάλειας και για τους ταξιδιώτες- επισκέπτες μας αλλά και για το γενικό πληθυσμό, τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή τη λογική κινούμαστε βήμα – βήμα. Υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τον αερολιμενάρχη και με την ομάδα που θα αναλάβει την υγειονομική διαχείριση και τον έλεγχο των δειγμάτων».

 Οι ταξιδιώτες που επιλέγονται στο δείγμα θα υποχρεούνται σε αυτοπεριορισμό μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων

Οι πρώτοι τουρίστες αναμένονται την Πέμπτη 2 Ιουλίου από τη Γερμανία και την Πολωνία και θα έχουν προορισμό το νησί της Θάσου και την παραλιακή περιοχή της Καβάλας.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός στο αεροδρόμιο της Καβάλας θα γίνονται στοχευμένα 60 τεστ ημερησίως, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί ανάλογα με την τουριστική κίνηση.

Την υγειονομική διαχείριση θα αναλάβει κλιμάκιο των Ένοπλων Δυνάμεων.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, για την επιλογή του δείγματος, τα υγειονομικά κλιμάκια θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιους επιβάτες θα υποβάλουν σε τεστ ανάλογα τη φόρμα που υποχρεούνται να έχουν συμπληρώσει πριν από το ταξίδι τους. Μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, ο ταξιδιώτης υποχρεούται να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό στον χώρο όπου δήλωσε ως προορισμό. Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες θα συνεχίζουν κανονικά το ταξίδι για τον τελικό προορισμό τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…