Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 180 αδέσποτα ζώα στειρώθηκαν ήδη στο νομό μέσω του προγράμματος που χρηματοδοτεί γερμανική οργάνωση

180 αδέσποτα ζώα στειρώθηκαν ήδη στο νομό μέσω του προγράμματος που χρηματοδοτεί γερμανική οργάνωση

0

Ενημέρωση από τους Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης-Άλλη μία επιδρομή με φόλες στην Ξάνθη, με θύματα γατάκια

Το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και γατών βρίσκεται ακριβώς στην μέση του, όπως ενημερώνει ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης». Ήδη, στειρώθηκαν γύρω στα 180 ζώα και η ομάδα συνεχίζει με στόχο τα 350 αδέσποτα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στείρωση, τεστ λεισμανίασης, αντιλυσσικό εμβόλιο, τσιπακι, αποπαρασίτωση, καθαρισμό ματιών και κόψιμο νυχιών όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εξονυχιστικό έλεγχο στο σώμα του ζώου. «Εκεί μπορεί να βρουν οι κτηνίατροι μέχρι και σφαίρες», σημειώνουν τα μέλη του συλλόγου.

Οι στειρώσεις γίνονται καθημερινά στην κτηνιατρική κλινική της Κικης Τσάκου, το πρόγραμμα στηρίζεται οικονομικά από την γερμανική οργάνωση Kastration von Streunern e.V. της Christine Laslo και την διαδικασία υποστηρίζουν με την συμμετοχή τους οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για να κλείσουν ραντεβού για να στειρωθούν τα αδέσποτα που φροντίζουν, όχι όμως τα ζώα που έχουν σαν ιδιοκτήτες.

Το πρόγραμμα είναι αποκλειστικά για αδέσποτα του δρόμου και αφορά κυρίως σκυλιά αρσενικά και θηλυκά από τους Δήμους Τοπείρου , Αβδήρων ,Μύκης και από τα χωριά του δήμου Ξάνθης, καθώς και αρσενικά του δήμου Ξάνθης.

Δηλητηριασμένα γατάκια βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Περικλέους

Φόλες σε γατάκια στην Περικλέους

Εν τω μεταξύ οι «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» καταγγέλλουν άλλο ένα αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς την Παρασκευή εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα γατάκια με φόλα στην οδό Περικλέους. Δυστυχώς, τα φαινόμενα αυτά δεν εκλείπουν ούτε στην πόλη, ούτε στο νομό και οι δράστες παραμένουν άφαντοι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…