Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το καλοκαίρι μας στην …σκιά του κορωνοϊού

Το καλοκαίρι μας στην …σκιά του κορωνοϊού

0

Οδηγίες αναμένουν οι δήμοι για τις παραλίες, τις δημοπρασίες beach bar και ναυαγοσώστες

 

Γ. Τσιτιρίδης, δήμαρχος Αβδήρων: «Τέλος Μαΐου θα ξεκινήσουμε  τον καθαρισμό των παραλιών –  Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες των παραλιακών beach bar

 

Με τα χέρια σταυρωμένα περιμένουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του νομού μας, προκειμένου να πληροφορηθούν κάτω από ποιες συνθήκες θα ανοίξουν τα beach bar και τις ταβέρνες τους, πότε θα γίνουν οι δημοπρασίες από τους οικείους δήμους για παροχή χώρου στον αιγιαλό προκειμένου να τοποθετήσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς επίσης κάτω από ποιες συνθήκες θα δουλεύουν και τι προμήθειες ή διαμορφώσεις στο χώρο τους πρέπει να κάνουν προκειμένου να παρέχουν ασφάλεια για τους λουόμενους πελάτες και για το προσωπικό τους. Σε κατάσταση αναμονής και οι παραλιακοί δήμοι καθώς εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στην διαδικασία που ξεκινά με τον καθαρισμό των παραλιών, τη διενέργεια δημοπρασιών μίσθωσης αιγιαλού καθώς και τις εκμισθώσεις ναυαγοσωστών για τις πολυσύχναστες παραλίες όπως προβλέπονταν σε συνθήκες προ κορωνοϊού.

Γ. Τσιτιρίδης, δήμαρχος Αβδήρων: «Περιμένουμε οδηγίες …Τέλος Μαΐου θα ξεκινήσουμε  τον καθαρισμό των παραλιών»

Το βηματισμό του για την καλοκαιρινή σαιζόν αναμένει να πληροφορηθεί ο δήμος Αβδήρων. Ένας δήμος γενικά την… έβγαλε στον αφρό με τον κορωνοϊό αφού είχε μόνο δύο κρούσματα (Διομήδεια και Άκαρπο) και κανένα θάνατο και αυτό βέβαια του δίνει ένα πλεονέκτημα να το αξιοποιήσει και τουριστικά. Υπενθυμίζεται ότι η πλειονότητα των τουριστών που δέχεται είναι από την Βουλγαρία. Ωστόσο αυτό προς στιγμήν είναι αβέβαιο και μακρινό γιατί δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξουν τα σύνορα και θα επιτραπεί η διέλευση πολιτών για τουριστικούς λόγους. Στην παρούσα φάση όπως μας λέει ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης: «Είμαστε σε αναμονή. Έχουμε ολοκληρώσει τις απολυμάνσεις στα δημόσια κτήρια και στα σχολεία του δήμου και ακολουθούν στο Μουσείο Αβδήρων, στο Κέντρο Υγείας. Για τις παραλίες δεν ξεκινήσαμε τον καθαρισμό. Περιμένουμε οδηγίες. Εκτιμώ πως τέλος Μαΐου θα ξεκινήσουμε να τις καθαρίζουμε. Τώρα δεν είναι εφικτό και για …τεχνικούς λόγους αφού οι 2 μόνιμοι χειριστές μηχανημάτων που έχουμε είναι σε άδεια ειδικού σκοπού.

Εν αναμονή της ΚΥΑ για τις εκμισθώσεις αιγιαλού

Να σημειώσουμε πως πρόσφατα ψηφίστηκε το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που επιφέρει διάφορες αλλαγές: «Είμαστε εν αναμονή των ΚΥΑ και των διευκρινιστικών εγκυκλίων για να ξεκινήσουμε τις δημοπρασίες. Δεν ξέρουμε πόσα μέτρα θα δικαιούνται οι μισθωτές. Εμείς φέτος θα βγάλουμε σε δημοπρασία 2 χώρους στην παραλία Μυρωδάτου που έχει λήξει η σύμβασή τους και μία στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων. Από τα υπόλοιπα beach bar που λειτουργούσαν άλλα έχουν καταστήματα εστίασης και δικαιούνται χώρο στην πλαζ και για άλλα ισχύει η σύμβασή τους για φέτος. Επίσης περιμένουμε οδηγίες για τους ναυαγοσώστες. Μόλις πάρουμε το «πράσινο φως» θα ξεκινήσουμε», επισημαίνει ο κ. Τσιτιρίδης.

Ο κορωνοϊός άλλαξε το καλοκαίρι μας

Βαριά σκιά αφήνει ο κορωνοϊός στο καλοκαίρι μας. Είναι πλέον σαφές ότι θα είναι διαφορετικό απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει. Με λιγότερο κόσμο οι παραλίες, τα  beach bar και οι ταβέρνες, με περισσότερα μέτρα ασφαλείας και στα συνήθη καλοκαιρινά αξεσουάρ καπέλα και αντηλιακά θα προστεθούν οι μάσκες και τα αντισηπτικά: «Ναι θα είναι διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι. Ακόμη κι αν έρθουν ξένοι όπως λέγεται τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι προβλέπεται για να τηρούνται τα μέτρα και θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στον τουρισμό μας», συμπληρώνει ο κ. Τσιτιρίδης.

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες των παραλιακών beach bar

«Στα τυφλά» βρίσκονται οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες. Αυτοί που έχουν καφέ– μπαρ στην παραλία γνωρίζουν ότι θα ανοίξουν στην 1 Ιουνίου όπως όλοι οι χώροι εστίασης ωστόσο για το τι θα ισχύσει για τον παραλιακό χώρο που δικαιούνται και έχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες έχουν πλήρη άγνοια και ως εκ τούτου μεγάλη ανησυχία. Ο κ. Θεολόγος Κοντογιάννης, ιδιοκτήτης του καφέ – μπαρ στο Πόρτο Μόλο στα Άβδηρα μας μεταφέρει την εικόνα: «Εμείς θα ανοίξουμε όπως όλοι οι χώροι εστίασης στις 1 Ιουνίου με όλα αυτά τα μέτρα που προβλέπονται όπως τις αποστάσεις ασφαλείας στα τραπέζια κ.λ.π. Για την παραλία δεν ξέρουμε, ούτε για τα μέτρα που θα ισχύσουν σ’ ότι αφορά τις αποστάσεις. Ακούσαμε ότι μπορεί να μας χορηγήσουν διπλάσιο χώρο φέτος επειδή θα πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις των 2 μέτρων. Θα δούμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Όλοι είμαστε προβληματισμένοι πως θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Ετοιμαζόμαστε αλλά περιμένουμε να μας πουν επίσημα με ποιο τρόπο θα δουλέψουμε φέτος».

Ιδού ένα δείγμα παραλίας για το καλοκαίρι του κορωνοϊού

Σ’ ότι αφορά την εικόνα που θα παρουσιάζουν οι παραλίες μας μια πρόγευση μας δίνει η παραλία της Γλυφάδας. Οι ομπρέλες θαλάσσης έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση ασφαλείας, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να απολαύσουν την θάλασσα εν μέσω κορωνοϊού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το σχολικό έτος 2024/25

Αναλυτικά η υπουργική απόφαση Αλλάζει το ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το νέο έ…