Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την άμεση σύσταση ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Ξάνθης διεκδικεί η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

Την άμεση σύσταση ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Ξάνθης διεκδικεί η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

0

Επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου- Ζητούν συνεδρίαση για το θέμα

 Ενημερώνουν ότι θα αναζητήσουν ευθύνη για τη μη εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο

 Για την άμεση σύσταση ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Ξάνθης, που θα λειτουργεί ως Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία, επανέρχεται εκ νέου η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας», αφού παρότι είχε συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών δεν τέθηκε το θέμα προς συζήτηση στο συλλογικό όργανο. Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη της παράταξης επαναφέρουν εκ νέου το θέμα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο εισηγητής ιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να ενημερώσει και να κατατοπίσει το σώμα. Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει: «αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, στις 17 Μαρτίου 2020 κατατέθηκε θέμα με τίτλο «Θέμα: Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στο Δήμο μας και ετήσια συντήρηση για το Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας και τις επιπλέον Υπηρεσίες» προκειμένου να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με αιτιολογία: «Η συγκυριακή ανάγκη που προέκυψε από τη ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο μας αναγκάζει να ζητήσουμε την άμεση συζήτηση του θέματος που ακολουθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θεωρώντας ότι η Δημοτική Δομή του ΚΕΠ Υγείας αποτελεί άριστο εργαλείο συντονισμένης και εστιασμένης πληροφόρησης των δημοτών σε θέματα πρόληψης Υγείας και ότι η συνεχιζόμενη έλλειψή της τελεί εις βάρος των Δημοτών».

Το εν λόγω θέμα κατατέθηκε με την υπογραφή 17 (δεκαεπτά) δημοτικών συμβούλων (Δημοτικές Παρατάξεις «Αγάπη για την Ξάνθη μας», «Ξάνθη για όλους» και «Πολίτες για την Ξάνθη»), έλαβε δε αριθμό Πρωτοκόλλου 8351/17-03-2020.

Βάσει της σχετικής διάταξης του άρθρου 67 παρ. 2 περ.α του Ν. 3853/2010 και επειδή το ως άνω αίτημα αντιπροσώπευε άνω του 1/3 του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει υποχρέωση να συντάξει και να κοινοποιήσει πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 6 (έξι) ημερών, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί.

Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν δυσχέρειες από πλευράς λειτουργίας υπηρεσιών, όμως το εν λόγω θέμα συνοδευόταν από έτοιμη πολυσέλιδη εισήγηση κατά τα πρότυπα του ΕΔΔΥΠΠΥ, γεγονός που διευκόλυνε την προετοιμασία, ο δε εισηγητής θεωρούμε ότι ήταν ο πλέον κατατοπισμένος επί του θέματος καθώς δύο φορές συμμετείχε σε συναφείς με το θέμα εκδηλώσεις του ΕΔΔΥΠΠΥ κατά τη διάρκεια των οποίων είχε εκτενείς επαφές επί λεπτομερειών με τους αρμοδιότερους για το εγχείρημα, ως εντεταλμένος του Δήμου Ξάνθης.

Κατόπιν των ανωτέρω σας γνωρίζουμε την πρόθεσή μας να απευθυνθούμε στο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…