Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θερμό καλωσόρισμα της Ξάνθης στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Θερμό καλωσόρισμα της Ξάνθης στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

0

Κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Πόλης

Μετέβη πεζή στο Δημαρχείο της πόλης  – “Καλωσήλθες Κατερίνα στην πατρίδα σου…” της φώναζαν 

Με θέρμη, παρά την τήρηση των αποστάσεων, υποδέχτηκαν οι φορείς της Ξάνθης και της περιοχής αλλά και όσος  κόσμος μπόρεσε να παρευρεθεί προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη επίσκεψη μετά την άρση των μέτρων στην Ξάνθη και στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Σταυρούπολη. Η κα Σακελλαροπούλου στις 10 το πρωί παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης χοροστατούντος του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος και παρουσία του δημάρχου Ξάνθης, υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης,  του περιφερειάρχη, του ανιτπεριφερειάρχη , των βουλευτών, του Στρατηγού διοικητή της Δ.Σ.Σ., των αστυνομικών αρχών, του  πρύτανη και του Τοποτηρητή της Μουφτείας. Στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από το άγημα και την μπάντα του Δ.Σ.Σ.. Στην συνέχεια μετέβη πεζή συνοδευόμενη από τον δήμαρχο κ. Τσέπελη στο Δημαρχείο από την οδό 28η Οκτωβρίου.

“Καλωσήλθες Κατερίνα στην πατρίδα σου…”

Ο κόσμος την χαιρετούσε από μακριά και εκείνη ανταπέδιδε τους χαιρετισμούς με χαμόγελο. Μάλιστα κάποιος της φώναξε: “Καλωσήρθες Κατερίνα στην πατρίδα σου την Σταυρούπολη. Είμαστε συντοπίτες”. Στο Δημαρχείο την υποδέχθηκε ο πρόεδρος στου Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης κ. Μπούτος με τον αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη και στην συνέχεια η ΠτΔ με την συνοδεία της μετέβη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Εκεί ο δήμαρχος κ. Τσέπελης της απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και την ανακήρυξε Επίτιμη Δημότισσα της Πόλης. Η κα Σακελλαροπουλου ανταπέδωσε τον χαιρετισμό και στην σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περάσαμε με την υγειονομική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι η ενότητα, η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα που επέδειξε ο λαός μας αποτέλεσε εχέγγυο για την επιτυχή αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου: “Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας”

«Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Ξάνθη, κατά την αντιφώνησή της στην τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότισσα Ξάνθης.

«Οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους. Προκλήσεις τόσο μεγάλες, ώστε μόνο με διεθνή συνεργασία σε επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπισθούν, όπως ολοκάθαρα φάνηκε στην πανδημία», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Περισσότερα σε εκτενές ρεπορτάζ του “Ε”.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…