Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα «γυμνάσια» του κορωνοϊού στους γυμναστές

Τα «γυμνάσια» του κορωνοϊού στους γυμναστές

0

Όπως τα διηγείται ο γυμναστής Πάρης Χανιώτης:  «Αδύνατη και επικίνδυνη η γυμναστική με μάσκα…»

 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα γυμναστήρια μετά τις 29 Ιουνίου ο υφ. Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης

 

 

Σε απόγνωση έχουν βρεθεί οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και όσοι ασχολούνται με την άθληση γενικότερα σε κλειστό χώρο καθώς ο κορωνοϊός τους χτύπησε ανελέητα. Την στιγμή που οι άλλες επιχειρήσεις  ανοίγουν αυτές παραμένουν κλειστές. Έχασαν τους μήνες της Άνοιξης που παραδοσιακά είναι οι καλύτεροι μήνες για τα γυμναστήρια και όπως φαίνεται θα χάσουν και το καλοκαίρι. Ειδικότερα χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα γυμναστήρια να ανοίξουν μετά τις 29 Ιουνίου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Π. Χανιώτης , Γυμναστής: «Αδύνατη και επικίνδυνη η γυμναστική με μάσκα…»

Την αγωνία του για το μέλλον των γυμναστηρίων και των εργαζομένων σ’ αυτά, εκφράζει στο «Ε» ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου «Εν Σώματι» γυμναστής Πάρης Χανιώτης. Η ανησυχία του δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι για τα γυμναστήρια το lockdown θα κρατήσει 6 μήνες και όχι 2 όπως οι άλλες επιχειρήσεις αλλά και στο πως θα είναι η επόμενη μέρα στην δουλειά τους σε πρακτικό επίπεδο: «»Είναι γεγονός ότι χάσαμε την καλύτερη περίοδο κατά την οποία όλα τα γυμναστήρια κάνουν το μισό ετήσιο τζίρο τους. Όλα τα προγράμματα που είχαν προπληρωθεί έχουν παγώσει και θα ξεκινήσουν όταν θα επανέλθουμε. Αλλά θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα στην δουλειά μας με τα μέτρα που μας επιβάλλονται. Πως θα γίνονται τα ομαδικά προγράμματα με μάσκα; Πως μπορεί κάποιος να αθληθεί με μάσκα; Θα ιδρώνει και θα μουσκεύει η μάσκα και θα είναι επικίνδυνη. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι ακόμη και με μικρότερα τμήματα. Μόνο με personal άσκηση. Ο κανονισμός αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στα αποδυτήρια. Δηλαδή οι αθλούμενοι θα περιφέρουν τα πράγματά τους;  Ειλικρινά κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Μόνο για διάδρομο και βάρη θα δουλεύουν τα γυμναστήρια», επισημαίνει ο κ. Χανιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι τα γυμναστήρια όπως και οι άλλοι ΚΑΔ έχουν αποζημιωθεί με 800 ευρώ και με τον επίδομα των 534 ευρώ. Ποσά ελάχιστα για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…