Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο Γηροκομείο για διαγνωστικά τεστ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Στο Γηροκομείο για διαγνωστικά τεστ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

0

Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 102 άτομα, παππούδες, γιαγιάδες και προσωπικό

 Έλεγχοι θα διενεργούνται και το επόμενο διάστημα σε ιδρύματα και δομές με ευπαθείς ομάδες από τον ΕΟΔΥ στην Ξάνθη

Την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 από τις 14:30μμ έως τις 17:00μμ. Το Γηροκομείο Ξάνθης υποδέχθηκε την νεοσυσταθείσα κινητή μονάδα  του ΕΟΔΥ για την Ξάνθη, προκειμένου να ελέγξει προληπτικά το σύνολο του προσωπικού του ιδρύματος καθώς και τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Ιδρύματος, «η μονάδα πιθανότατα θα βρίσκεται στην Ξάνθη για τους επόμενους έξι μήνες και θα υπάρχουν από ότι αντιληφθήκαμε τακτικοί έλεγχοι ιδίως στα γηροκομεία μας (πχ σε μηνιαία βάση..;) και ειδικά από την ώρα που θα επιτραπούν και θα ανοίξουν και τα επισκεπτήρια για τους συγγενείς των φιλοξενουμένων μας>

Συνολικά έγινε έλεγχος είτε από το στόμα είτε από τη μύτη σε 102 άτομα. Σε 67 παππούδες και γιαγιάδες μας, σε 32 άτομα του προσωπικού, στην επιστημονική υπεύθυνη και ιατρό του ιδρύματος κ. Μαρία Καραλευθέρη, στον εθελοντή ιεροψάλτη της Αγίας Αικατερίνης και Λυκειάρχη του 2ου ΓΕΛ  κ. Γεώργιο Αργυρόπουλο και στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Παπαχρόνη.

«Εις αναμονή των αποτελεσμάτων της εξέτασης μέσα στο επόμενο τριήμερο, χαιρετίζουμε την παρουσία της κινητής μονάδας στην πολύπαθη περιοχή μας. Αναμένουμε και εμείς όπως και οι συμπολίτες μας και τις επίσημες ανακοινώσεις από τους συντονιστές του τοπικού δικτύου», σημειώνει ο Πρόεδρος, Γιάννης Παπαχρόνης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 2η χρονιά οι «Γυναίκες της Αγάπης» απλώνουν «χέρι» αλληλεγγύης τις γιορτές

Μέσω του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών καλούν σε δωρεές τροφίμων, βιβλίων και παιχνιδιών με…