Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Βουλή η σιδηροδρομική απομόνωση της ΠΑΜΘ

Στη Βουλή η σιδηροδρομική απομόνωση της ΠΑΜΘ

0

Αναφορά της βουλευτή ΚΙΝΑΛ Χ. Κεφαλίδου στον Υποδομών και Μεταφορών

Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση παραμένει η ΑΜΘ παρά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας σε όλη την υπόλοιπη χώρα και την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων. Σχετική Αναφορά κατάθεσε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής με την οποία ζητά να ενημερωθεί σχετικά με την επαναλειτουργία των δρομολογίων του τρένου στην περιοχή μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, καθώς και για τον σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με τη «Σιδηροδρομική Εγνατία» και κατά πόσο θα ενταχθεί επιτέλους στα δρομολόγια ο Νομός Δράμας.

Στη σχετική αναφορά της προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, η βουλευτής αναφέρει: «Μετά από σχετική απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ξεκίνησε (από 18 Μάϊου) η επαναλειτουργία των δρομολογίων που συνδέουν την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, επανακυκλοφορούν αμαξοστοιχίες στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, καθώς επίσης ξεκίνησαν τοπικά δρομολόγια στη γραμμή Λάρισα – Βόλος. Αντίθετά, μέχρι αυτή τη στιγμή η Βόρεια Ελλάδα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο παραμένει χωρίς καμία σιδηροδρομική σύνδεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Δράμα προ πανδημίας, βρισκόταν σε μια άτυπη απομόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού δεν είχε ενταχθεί στον σχεδιασμό που αφορούσε τη «Σιδηροδρομική Εγνατία». Στις 8 Μαρτίου με απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. επανήλθε το δρομολόγιο από Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα. Η σύνδεση αυτή έφερε ανακούφιση στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι από το προηγούμενο καλοκαίρι αν ήθελαν να ταξιδέψουν με τρένο σε πόλεις της Θράκης και μέχρι τον Έβρο δεν είχαν τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Με τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα δρομολόγια Δράμας – Αλεξανδρούπολης και τα δρομολόγια Δράμας – Θεσσαλονίκης διακόπηκαν εκ νέου. Μέχρι σήμερα παρ’ όλο που τα μέτρα περιορισμού έχουν σταδιακά αρθεί σε όλη τη χώρα τα δρομολόγια στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δράμας δεν έχουν επαναλειτουργήσει.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε το μείζον αυτό θέμα για την κοινωνία της Δράμας και μας ενημερώσετε σχετικά με την επαναλειτουργία των δρομολογίων του τρένου στην περιοχή μας μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, καθώς και για τον σχεδιασμό του Υπουργείου σας αναφορικά με τη «Σιδηροδρομική Εγνατία» και κατά πόσο θα ενταχθεί επιτέλους στα δρομολόγια ο Νομός Δράμας.  Η περιοχή μας δεν μπορεί να παραμένει απομονωμένη και αόρατη για την κεντρική κυβέρνηση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…