Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σωστή οργάνωση και υποστήριξη από το δήμο για το άνοιγμα των καφέ ζητά ο «Δήμος Πρότυπο»

Σωστή οργάνωση και υποστήριξη από το δήμο για το άνοιγμα των καφέ ζητά ο «Δήμος Πρότυπο»

0

Καλεί τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για όλες τις πτυχές του ζητήματος, τόσο για την υποβοήθηση των επαγγελματιών όσο και τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων προστασίας

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Δήμος Πρότυπο» ζητά από τη δημοτική αρχή να επιδείξει ετοιμότητα και καλή οργάνωση ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης και καφέ, με μέριμνα για την υποβοήθηση των επαγγελματιών, αλλά και τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων προστασίας. Στη σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής Μπάμπης Δημαρχόπουλος αναφέρει: «κύριε δήμαρχε, πολλές επιχειρήσεις,  θα αναγκαστούν είτε να βάλουν «λουκέτο», είτε να μειώσουν προσωπικό εξαιτίας των μέτρων COVID-19, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να οδηγηθούν στην ανεργία.

Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, είναι θέμα επιβίωσης για τα καταστήματα της πόλης, προτείναμε εδώ και πολύ καιρό μια σειρά από δεκατρία (13) μέτρα, που οφείλαμε ήδη να λάβουμε ως Δήμος.

Οι δημότες μας περνούν δύσκολα και εμείς όλοι μας, οφείλουμε να βάζουμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των δημοτών, τα συμφέροντα του Δήμου μας δηλαδή, πάνω από αγκυλώσεις ή άλλες επιδιώξεις.

Επίσης, πολύς λόγος γίνεται για τα καταστήματα εστίασης και καφέ.

Θα πρέπει να διευκολυνθεί η επαναλειτουργία των καταστημάτων με τρόπο ώστε να μη θιγεί ο ελεύθερος χώρος και προσβασιμότητα για τους πεζούς, τις μητέρες με τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία.

Να εξασφαλιστεί, η απλοποίηση των διαδικασιών για την ανάγκη βοήθειας των καταστημάτων όχι μόνο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και γιατί αυτή είναι μία ανάγκη των πολιτών, μετά το μακρύ διάστημα των περιοριστικών μέτρων.

Η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, δεν πρέπει να υπερβαίνει το χώρο που απαιτείται για την τοποθέτηση του αρχικού αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 100% της αρχικής.

Όπου η επέκταση αυτή δεν είναι εφικτή, είναι λογική η μείωση του τέλους κατάληψης, μείωση η οποία να μπορεί να είναι έως 50%.

Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα να μην διαταραχθεί η κοινή ησυχία με ηχεία και δυνατή μουσική έξω από τους κυρίως χώρους των καταστημάτων.

Θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία ελέγχων και επιβολής ποινών, ώστε να μην επιχειρήσουν κάποιοι να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερη αυτή συνθήκη λόγω του Covid 19.

Θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τραπέζια που βρίσκονται στις ανοιγόμενες τζαμαρίες στις προσόψεις των καταστημάτων ώστε να γίνει εκμετάλλευση ακόμη περισσότερου χώρου, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες που προτείνει η πολιτεία.

Οι τοπικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και η υγεία εργαζομένων και πελατών να διασφαλιστεί και να υπάρξει σεβασμός του συνόλου των πολιτών που πρέπει να έχουν πρόσβαση στον ελεύθερο χώρο».

Δύο διοικητικά ερωτήματα

Σε επιπρόσθετη ερώτησή της η παράταξη σημειώνει: «κύριε δήμαρχε, υπέπεσε στην αντίληψη μας ότι αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα Δι@ύγεια μεταξύ άλλων και δύο αποφάσεις σας και συγκεκριμένα :

Α. Η απόφαση για ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε υπάλληλο που είχε μετακινηθεί από το Τμήμα Προμηθειών σε άλλη υπηρεσία, για να ασκήσει παράλληλα καθήκοντα εκ νέου και εκ περιτροπής στο Τμήμα Προμηθειών. Προφανώς οι λόγοι που επικαλεστήκατε στην προγενέστερη απόφαση σας για την μετακίνησή του, δεν ισχύουν.

Β. Η απόφαση έγκρισης της 4ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού 2020 στο διατακτικό μέρος της παρουσιάζει σφάλμα στη φράση «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ». Η απόφαση στο αρμόδιο όργανο εγκρίθηκε «υποχρεωτικά από το δημοτικό συμβούλιο», με μειοψηφία. Το ορθό θα ήταν να αναγράφεται «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ σύμφωνα με το 18779/17-3-2020 παρ. Α’ του ΥΠΕΣ».

Ερωτάστε :

1)Αν είναι εν γνώση σας οι παραπάνω αποφάσεις;

2)Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί;».

Και μία καταγγελία

Ακόμη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στρέφει για άλλη μια φορά τα πυρά της προς τη δημοτική αρχή. Αυτή τη φορά σχετικά με την προμήθεια υπόγειων κάδων, όπου σημειώνει: «πρωτοφανής, προβλέψιμη και αναμενόμενη τελικά, είναι η «φωτογραφική» λειτουργία σας. «Φόρα παρτίδα» στη συνεδρίαση της Δευτέρας στη ΕΠΖ, για να επιλέξετε… τον αυριανό ανάδοχο; Ποιανού επιδίωξη και εντολή ήταν, να βάλατε μέσα στη μελέτη σκοπιμότητας, προδιαγραφές με διαφήμιση συγκεκριμένης εταιρείας; Περιγράφετε, συγκεκριμένο σύστημα υπόγειων κάδων και συγκεκριμένο εξοπλισμό. Είναι πρωτάκουστο και ανήθικο το γεγονός, να ταυτίζεστε με τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης εταιρείας. Ποιά εταιρεία είναι αυτή; Ενημερώστε μας…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…