Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σεφτέ με χαμόγελα πίσω από τις μάσκες στην αγορά

Σεφτέ με χαμόγελα πίσω από τις μάσκες στην αγορά

0

Κίνηση την πρώτη μέρα με ανοιχτά καταστήματα μετά από 1,5 μήνα.   Μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις – Ατμοκαθαριστές και απολύμανση στα δοκιμαστήρια

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης: «Η αγορά χρειάζεται στήριξη. Πρέπει να επεκταθούν μέχρι τέλος του χρόνου τα μέτρα στήριξης»

Σεφτέ μετά από 43 μέρες έκαναν ξανά τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Ξάνθη εγκαινιάζοντας την καλοκαιρινή σαιζόν αφού η ανοιξιάτικη έπεσε θύμα του κορωνοϊού! Ο κόσμος της Ξάνθης βγήκε στην αγορά για να …γιορτάσει την πρώτη μέρα ανοιχτά καταστήματα αλλά περιορίστηκε σε έρευνα αγοράς και παρατήρηση βιτρινών περισσότερο παρά σε αγορές. Παρά ταύτα το κλίμα ήταν θετικό και η ψυχολογία ανεβασμένη αν και κρυμμένη πίσω από τις μάσκες  και αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για κατανάλωση.

 «Σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο…»

«Σαν πρωτάκι», μας λέει πως ένιωσε ο πρόεδρος  του Εμπορικού συλλόγου Ευθύμης Μίλκογλου: «Ανοίξαμε επιτέλους μετά δυο μήνες απραξίας και λέμε φτου κι απ’ την αρχή. Ο κόσμος υποδέχτηκε θετικά το άνοιγμα της αγοράς. Είχε πολλή κίνηση αλλά όχι πολλή δουλειά. Περισσότερο κάνουν έρευνα αγοράς ή κοιτάνε τις βιτρίνες. Νομίζω ότι η αγορά θα βρει σιγά σιγά τον βηματισμό της. Μπορεί και αυτοπροσαρμόζεται στις καταστάσεις…».

Μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις – Ατμοκαθαριστές και απολύμανση στα δοκιμαστήρια

“Ο κόσμος υποδέχτηκε θετικά το άνοιγμα της αγοράς. Είχε πολλή κίνηση αλλά όχι πολλή δουλειά. Περισσότερο κάνουν έρευνα αγοράς ή κοιτάνε τις βιτρίνες. Η τοπική αγορά χρειάζεται στήριξη για να κάνει την επανεκκίνηση της ”
Ε. Μίλκογλου
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

Όπως ανέφερε ο κ. Μίλκογλου όλος ο εμπορικός κόσμος τηρεί τα μέτρα. Παντού υπάρχουν αντισηπτικά και οι εργαζόμενοι φοράνε μάσκες ενώ τηρείται η απόσταση: «Σε μας τηρούνται οι αποστάσεις. Δεν μπαίνουν πάνω από 4 άτομα σε κατάστημα 20 τ.μ. Δεν ξέρω αν τηρούνται στις μεγάλες αλυσίδες. Έχουμε επίσης ατμοκαθαριστές για απολύμανση των ρούχων που δοκιμάζει ο πελάτης. Ωστόσο ο κόσμος είναι διστακτικός στο να μπαίνει στα δοκιμαστήρια. Οι περισσότεροι φορούν μάσκες. Υπάρχει φόβος. Είναι κάτι πρωτόγνωρο…», τονίζει ο κ. Μίλκογλου.

Η αγορά χρειάζεται στήριξη – Πρέπει να επεκταθούν χρονικά τα μέτρα στήριξης

Κάλεσμα στους Ξανθιώτες να στηρίξουν την τοπική αγορά στηρίζοντας με και το α΄ δεκαήμερο του Μαΐου. Δυο μήνες τώρα με τα έξοδα να τρέχουν χωρίς κανένα έσοδο. Συσσωρεύτηκαν πολλά.  Η τοπική αγορά χρειάζεται στήριξη για να κάνει την επανεκκίνηση της και να τονωθεί.  Γι αυτό πρέπει να έχει την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της πολιτείας. Ζητάμε να επεκταθούν μέχρι τέλος του χρόνου οι φοροελαφρύνσεις, οι παύσεις πληρωμών . Να μην επιβαρυνθούμε με το τέλος επιτηδεύματος και τις εισφορές. Και να δοθεί στις επιχειρήσεις της Θράκης το 12% για να υπάρχει ρευστότητα στον επιχειρηματικό κόσμο. Θεωρώ ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι για την οικονομία της περιοχής μας και πρέπει όλοι να συνδράμουμε στην προσπάθεια να σταθεί όρθια», καταλήγει ο κ. Μίλκογλου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…