Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα “Sanergel”: Αντισηπτικά απ’ τον τόπο σου

“Sanergel”: Αντισηπτικά απ’ τον τόπο σου

0

Νέα παραγωγή αντισηπτικών των 100 και 500 ml από την τοπική εταιρεία φυσικών καλλυντικών Thraco. Διαθέσιμα σε επαγγελματίες και μέσω του e-shop της εταιρείας

 Για το εγχείρημα και τις δυσκολίες που προέκυψαν εν μέσω υγειονομικής κρίσης μας μιλάει ο Πάνος Κουτσουρίδης, σημειώνοντας ότι το αντισηπτικό ήρθε για να μείνει στην καθημερινότητά μας

Αντανακλαστικά, στη νέα συγκυρία που προκάλεσε η κρίση του COVID-19 και στις ανάγκες που δημιούργησε, επέδειξε άλλη μία τοπική επιχείρηση, η οποία επέκτεινε το φάσμα της παραγωγής της και πλέον διαθέτει στην αγορά αντισηπτικά, τα οποία αποτελούν πλέον και θα αποτελούν για πολύ καιρό ακόμη μια καθημερινή ανάγκη και συνήθεια.

Δεν είναι άλλη, από την παραδοσιακή σαπωνοποιεία που δημιουργήθηκε το 2012 και πλέον αναπτύχθηκε και μετεξελίχθηκε στη THRACO, με φυσικά καλλυντικά Θράκης από τον Πάνο Κουτσουρίδη και τον Δημήτρη Φελεκίδη.

Η εταιρεία παράγει και διαθέτει στην αγορά τα αντισηπτικά “Sanergel”, σε συσκευασίες των 500 και 100 ml με τις προδιαγραφές του ΕΟΦ και όλες τις απαιτούμενες άδειες.

 

Μεγάλη έλλειψη αλκοόλης στην αρχή της κρίσης του κορωνοϊού

Ο Πάνος Κουτσουρίδης, της Thraco-Φυσικά Καλλυντικά Θράκης μας περιέγραψε το χρονικό, σύντομο αλλά έντονο λόγω της πανδημίας, για την παραγωγή αντισηπτικών

Για το εγχείρημα και την νέα προσθήκη στην παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, μας μίλησε ο Πάνος Κουτσουρίδης, περιγράφοντας πώς από τα τέλη Ιανουαρίου διαγνώστηκε η ανάγκη της αυξημένης ζήτησης αντισηπτικών, λόγω της επερχόμενης έλευσης του κορωνοϊού και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν, κυρίως στην πρώτη φάση της παραγωγής.

«Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ζήτηση από επαγγελματίες, ωστόσο προέκυψε μεγάλη έλλειψη πρώτων υλών και κυρίως της αιθυλικής αλκοόλης, η οποία είναι εισαγόμενη και λόγω της παγκόσμιας ζήτησης, δεν επαρκούσε», σημειώνει ο Πάνος Κουτσουρίδης, εξηγώντας ότι πλέον τα αντισηπτικά, κυρίως όσα έχουν 70% αλκοόλη, η οποία είναι και η συνιστώμενη για αποτελεσματική απολύμανση των χεριών, έχουν μπει πλέον στη ζωή μας και προβλέπεται να μείνουν για πολύ καιρό ακόμη.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τόσο η επάρκεια σε πρώτες ύλες όσο και η ζήτηση έχουν πλέον ομαλοποιηθεί και δεν υπάρχει η «φρενίτιδα» του πρώτου διαστήματος της πανδημίας.

Φροντίδα μαζί με την εκτεταμένη χρήση αντισηπτικών

Ο Πάνος Κουτσουρίδης αναφέρεται και στο γεγονός ότι η χρήση ισχυρών αντισηπτικών καταστρέφει τη φυσική χλωρίδα του δέρματος γι’ αυτό και είναι σημαντικό σταδιακά και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να δοθεί η δυνατότητα χρήσης και πιο ήπιων αντισηπτικών. Σε κάθε περίπτωση, συνιστά να χρησιμοποιούμε το βράδυ, όταν πλέον βρισκόμαστε στην ασφάλεια του σπιτιού, μία κρέμα χεριών ή ένα λαδάκι με αιθέρια έλαια προκειμένου να φροντίσουμε το δέρμα μας.

Έμφαση στην προμήθεια πρώτων υλών από την τοπική αγορά

Βασικό αντικείμενο παραγωγής της εταιρείας είναι σαπούνια, έλαια, βάλσαμα και φυτικά καλλυντικά από τη Θράκη

Στη Thraco υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση του νέου εγχειρήματος. Τα προϊόντα “Sanergel” είναι διαθέσιμα σε χονδρική και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος στο thraco.gr για τους καταναλωτές. Υπάρχει βέβαια, και ο προγραμματισμός για τοποθέτηση στην τοπική αγορά, όταν προχωρήσει το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής.

Παράλληλα, με τα σαπούνια, τα έλαια, τα βάλσαμα και τα φυτικά καλλυντικά που παράγει, η εταιρεία προσεχώς θα κυκλοφορήσει και το δικό της αντικουνουπικό.

«Για εμάς είναι καίριας σημασίας η συνεργασία με την τοπική αγορά. Για 12 κωδικούς σαπουνιών που έχουν ως βάση το γάλα συνεργαζόμαστε με τοπική φάρμα, ενώ εξετάζουμε και άλλες δυνατότητες, όπως οι ιδιότητες τοπικών ορυκτών, σε peeling προσώπου και σώματος», εξηγεί ο Πάνος Κουτσουρίδης, ενημερώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμη και η ξενοδοχειακή σειρά της εταιρείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεγάλη φωτιά στο πεδίο βολής στο Πετροχώρι

Έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και 12 πυροσβέστες Μεγάλη φωτιά εξελ…