Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Πρεμιέρα χθες το τρίτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ

Πρεμιέρα χθες το τρίτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ

0

Ανάμεσα στους κλάδους που θα λάβουν τα 800 ευρώ, είναι οι ξεναγοί, οι ηθοποιοί , μουσικοί, λατόμοι, ασβεστοποιοί, δασεργάτες  κ.ά

 

 Από χθες Τρίτη έως και την Παρασκευή αναμένεται να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ όσοι εργαζόμενοι υπέβαλλαν στο supportemployees.yeka.gr υπεύθυνη δήλωση και δεν έχουν πληρωθεί ακόμα.

Παράλληλα από την ερχόμενη Δευτέρα 11/5/2020 έως και την επόμενη Κυριακή 17/5/2020 θα μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του υπουργείου Εργασίας, οι 160.000 νέοι δικαιούχοι του επιδόματος.

Ανάμεσα στους κλάδους που θα λάβουν τα 800 ευρώ, είναι οι ξεναγοί, οι ηθοποιοί , μουσικοί, λατόμοι, ασβεστοποιοί, δασεργάτες , κεραμοποιοί – πλινθοποιοί, καπνεργάτες, μισθωτοί τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου.

Με εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας γνωστοποιεί ότι η καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί γι αυτές τις ειδικές κατηγορίες σε δύο φάσεις:

13 Μαίου – 14 Μαίου

18 Μαίου – 19 Μαίου

Στις ειδικές περιπτώσεις που εντάσσονται στους δικαιούχους του επιδόματος περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας ( και από τον κλάδο των ΜΜΕ, όπως επεσήμανε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ), οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε κ.α.

Οι εργοδότες δηλώνουν στην “Εργάνη” από την ερχόμενη Πέμπτη 7/5 έως και την Κυριακή 10/5, ενώ οι εργαζόμενοι στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από την ερχόμενη Παρασκευή 8/5 έως και την Τρίτη 12/5. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14/5 έως και την Παρασκευή 15/5.

 

Για τους ειδικούς επιστήμονες έχει ξεκινήσει η καταβολή της αποζημίωσης των 600 ευρώ Τονίζεται ότι όσοι δεν έχουν προβεί σε σχετική δήλωση, έχουν τη δυνατότητα προς τούτο έως τις 8-5-2020. Υπογραμμίζεται ότι εκείνοι οι οποίοι είχαν λάβει την πρώτη δόση των 400 ευρώ, έλαβαν το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Υπήρξαν βέβαια και προβλήματα, με κάποιους επιστήμονες να λαμβάνουν τελικά μικρότερο και κάποιους μεγαλύτερο από το δικαιούμενο ποσό.

 

Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη με τις 2.909 προσλήψεις για το Βοήθεια στο Σπίτι

Από το ΑΣΕΠ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση από το ΑΣΕΠ για να προκηρύξει τις 2.909 προσλήψεις στο Βοήθεια στο Σπίτι. Η προκήρυξη είναι έτοιμη να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για έκδοση. Επόμενη προκήρυξη που θα πάρει σειρά θα είναι ο μεγάλος διαγωνισμός για τις 1.209 προσλήψεις του υπουργείου Υγείας

Η μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 2.909 προσλήψεις στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες ενώ οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων θα καθοριστούν για έναρξη τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Πηγές του ΑΣΕΠ τονίζουν ότι η προκήρυξη πήρε το πράσινο φως από το υπουργείο Εσωτερικών και είναι έτοιμη να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, ενώ σημειώνουν ότι η επόμενη προκήρυξη που θα πάρει σειρά είναι ο μεγάλος διαγωνισμός για τις 1.209 προσλήψεις στο υπουργείο Υγείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι θα πρέπει να μεσολαβήσουν 15 ημέρες από την αποστολή της στο Εθνικό Τυπογραφείο για τον καθορισμό των προθεσμιών και την υποβολή των αιτήσεων.

 

Η προκήρυξη θα αφορά τέσσερις κατηγορίες εκπαίδευσης

Συγκεκριμένα: Η Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.),θα αφορά 369 θέσεις, η Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) θα αφορά 729 θέσεις, Γ΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), 63) θέσεις και η Δ΄ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), θα αφορά 1.177 θέσεις.

 

Επίδομα 300 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται, πότε θα το λάβουν

Θα πληρωθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως και 300 ευρώ σε 63.900 οικογένειες

Σε όσους λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ με τουλάχιστον ένα ανήλικο παιδί, θα δοθεί η οικονομική ενίσχυση ύψους από 100 ως 300 ευρώ σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο σχετικό ΦΕΚ. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, η ενίσχυση θα δοθεί στους δικαιούχους του ΚΕΑ εφόσον το δικαιούνταν κατά την 31η Μαρτίου 2020 εγκριτική απόφαση χορήγησής της και εφόσον το πολυπρόσωπο νοικοκυριό περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε επόμενο ανήλικο μέλος.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, με την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Μαΐου, στις 29 του μήνα, θα πληρωθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως και 300 ευρώ σε 63.900 οικογένειες που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η προσαύξηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 ευρώ ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού και θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι ανωτέρω εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Δικαιούχοι της ανωτέρω επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης είναι και τα πολυπρόσωπα νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος.

 

ΟΑΕΔ: Έως τις 10 Μαΐου η καταχώριση IBAN για το επίδομα των 400 ευρώ

Παράταση πήρε η καταχώριση IBAN, έτσι ώστε 25.000 δικαιούχοι που δεν το έχουν καταχωρίσει, να προλάβουν να το κάνουν

 Την παράταση έως και την Κυριακή 10 Μαΐου της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Έτσι, δίδεται η δυνατότητα σε 25.000 δικαιούχους που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, από την Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 3 Μαΐου, που έληγε η αρχική προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ, 120.000 (71%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN). Από τους 48.000 (29%) δικαιούχους που δεν έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει IBAN:

Στους 23.000 (14%) δικαιούχους που έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, τα 400 ευρώ θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από αύριο.

Οι 25.000 (15%) δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι και τις 10 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση IBAN. Oι  λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης, επικαιροποίησης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…