Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ζητά σχεδιασμό και ενέργειες για την επόμενη μέρα μετά την υγειονομική κρίση στην ΠΑΜΘ
Απαντήσεις για σχεδιασμό και ενέργειες ως προς την ανάπτυξη της ΠΑΜΘ μετά την πανδημία ζητά επιτακτικά η «Περιφερειακή Σύνθεση» από την διοίκηση της Περιφέρειας, θέμα που έχει θέσει προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Τονίζει ότι επέβαλε η συνεδρίαση να γίνει με τηλεδιάσκεψη ώστε, χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση, να συζητηθούν θέματα ουσίας για την ΠΑΜΘ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «για άλλη μία φορά η παράταξή μας βρίσκεται υποχρεωμένη από τις περιστάσεις να επιβάλλει στην διοίκηση της Περιφέρειας και στον Περιφερειάρχη προσωπικά να ανταποκριθούν σε ένα, στοιχειωδώς αποδεκτό, επίπεδο λειτουργίας της διοίκησης της Περιφέρειάς μας. Τους επιβάλλαμε, έτσι την σύγκληση και την συνεδρίαση, του Π.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης, με μία σειρά σημαντικών θεμάτων. Οπότε αύριο (σ.σ. σήμερα) η διοίκηση και ο Περιφερειάρχης οφείλουν να προσέλθουν στο Π.Σ. και να παράσχουν εξηγήσεις και να συζητήσουν σοβαρά θέματα στο Π.Σ., τα οποία αφορούν τον πολίτη και την προοπτική της περιοχής μας, πέραν των συνηθισμένων, άνευ μείζονος σημασίας, θεμάτων που περιορίζονται να εισάγουν στο Π.Σ. λόγω της τυπικής, εκ των νόμων υποχρέωσης, που έχουν.
Την παρούσα στιγμή, είναι απολύτως αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τη Περιφέρεια η διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού, για την μετά-κορωνοϊό εποχή, εξειδικευμένο στις τοπικές συνθήκες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ΑΜΘ, όπως αντιστοίχως έχουν διαμορφώσει οι άλλες περιφέρειες για τις δικές τους περιοχές. Δυστυχώς, κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι η διοίκηση της δικής μας Περιφέρειας, απλώς, παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να έχει παράγει κάποιον σοβαρό σχεδιασμό, παρά κάποιες περιορισμένες και άνευ συμπερασμάτων, διαβουλεύσεις της με παραγωγικούς φορείς. Δεν είναι σαφές εάν δεν κατανοούν την αναγκαιότητα ή εάν ευελπιστούν αποκλειστικά στον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης (σε αντίθεση με όλες τις άλλες περιφέρειες) και στην ευνοϊκή συγκυρία !
Ομοίως, επιβάλλεται στο Π.Σ. η διοίκηση της Περιφέρειας να καταθέσει τον απολογισμό του προηγούμενου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών αλλά και να ενημερώσει για την πορεία του αναμενομένου να ξεκινήσει, προγράμματος καταπολέμησης. Είναι προφανές ότι πρέπει να αποφευχθεί, τόσο για την υγεία, την ποιότητα ζωής αλλά και για τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, να «αναδειχθεί» η ΑΜΘ «πρωταθλήτρια» π.χ. στα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου.
Με το σκεπτικό αυτό επιβάλλαμε, με το από 28/4/2020, αίτημά μας και με εκ νέου αίτημα στις 12/05/2020, να συζητηθούν στην συνεδρίαση του Π.Σ., μεταξύ άλλων, αυτά τα δύο ζητήματα ευελπιστώντας, η διοίκηση της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης τους και να ανταποκριθούν σε μία ουσιαστική συζήτηση. Για λόγους δημοκρατικής τάξης τους υποχρεώσαμε να συγκαλέσουν το Π.Σ. με τηλεδιάσκεψη, αντί των Email. Δυστυχώς η Περιφέρειά μας ήταν ο μοναδικός αυτοδιοικητικός οργανισμός, τόσο του Α’ όσο και του Β’ βαθμού, που δεν είχε επιτύχει ούτε καν την συνεδρίαση του κορυφαίου δημοκρατικού της οργάνου με τηλεδιάσκεψη, γεγονός στο οποίο έχουν επιτύχει όλες οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας.
Την δεδομένη στιγμή, που η οικονομία της Περιφέρειάς μας προσπαθεί να εξέλθει από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, η παράταξή μας, συνειδητά, δεν επιλέγει ως αυτοσκοπό την αντιπολίτευση ώστε να αναδείξει το υφιστάμενο μέγεθος της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης, η οποία είναι προφανώς απότοκος, όχι μόνο της ανικανότητας αλλά και της ήσσονος προσπάθειας που συνειδητά, ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του επιλέγουν. Οι ίδιοι άλλωστε αποδεικνύουν μόνοι τους σε όλους τους πολίτες την μετριότητα που τους χαρακτηρίζει ! Η παράταξή μας επιλέγει, συνειδητά, να προωθήσει και να ενισχύσει τα θέματα εκείνα που αφορούν τους πολίτες και την ανάπτυξη που δικαιούμαστε να έχουμε ως περιοχή, τουλάχιστον επί ίσοις όροις με τις υπόλοιπες περιφέρειες».