Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Παρέμβαση Μωραΐτη για την παραλαβή αιτήσεων δικαιούχων του 12% από τον ΟΑΕΔ

Παρέμβαση Μωραΐτη για την παραλαβή αιτήσεων δικαιούχων του 12% από τον ΟΑΕΔ

0

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης προσκόμισε στον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Ξάνθης τις αποφάσεις του ΣτΕ για την ακύρωση απόφασης κατάργησης της επιδότησης

Το Επιμελητήριο Ξάνθης ενημερώνει ότι μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Στυλιανού Μωραΐτη, το γραφείο ΟΑΕΔ Ξάνθης παραλαμβάνει αιτήσεις επιχειρήσεων δικαιούχων της επιδότησης 4% και 12%.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης προσκόμισε στον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Ξάνθης τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας 305/2020 και 306/2020, οι οποίες ακυρώνουν την υπ’ αριθμό 13311/273/21.3.2016 κοινή απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη και των Αναπληρωτών Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, που αφορά την επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας 4% και 12% καθώς και την ανακοίνωση που εξέδωσαν εχθές τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Συστήνουμε στα μέλη μας επιχειρήσεις δικαιούχους της επιδότησης 4% και 12% σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και την νομοθεσία γενικότερα, να υποβάλλουν αιτήσεις στα κατά τόπους αρμόδια γραφεία του ΟΑΕΔ για τα έτη 2016-2019 το αργότερο μέχρι την 25η Μαΐου 2020, ανά εξάμηνο. Ο ΟΑΕΔ είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί και να δώσει αριθμό πρωτοκόλλου στις αιτήσεις που θα υποβληθούν. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ έχουν ήδη αποστείλει στον Πρωθυπουργό και τα αρμόδια Υπουργεία αίτημα αναφορικά με την πληρωμή των επιχειρήσεων για τα οφειλόμενα ποσά των ετών 2010-2015 κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …