Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι εργαζόμενοι των τεχνών συνεχίζουν να διεκδικούν (φωτο)

Οι εργαζόμενοι των τεχνών συνεχίζουν να διεκδικούν (φωτο)

0

Πραγματοποιήθηκε και στην Ξάνθη την Πέμπτη δράση από τους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Πολιτισμό, για τη στήριξη του κλάδου

 

Συνέχεια στον αγώνα τους έδωσαν Πέμπτη 21 Μαΐου καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αποφάσισε τον Νοέμβριο του 2001 να ανακηρύξει την 21η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού ή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development).

Κάλεσε όλα τα κράτη – μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις, που θα διευρύνουν τη γνώση των λαών σχετικά με τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και να ενθαρρύνουν μέσω της εκπαίδευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης τη γνώση της αξίας της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

Mε φόντο την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, δράση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Ξάνθη, ακολουθώντας τις πρωτοβουλίες που έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις.

Με μαύρα ρούχα και γάντια, με πλακάτ που περιλάμβαναν συνθήματα για τη στήριξη των τεχνών και τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, οι ξανθιώτες έστειλαν για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι οι χώροι τέχνης θα συνεχίσουν να υπάρχουν και οι καλλιτέχνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των τεχνών θα το προασπίσουν και θα το διεκδικήσουν ως το τέλος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ο δρόμος του ουτιού» τον Ιούλιο στην Ξάνθη

Το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για δέκατη έκτη χρονιά φέτος Στo πλ…