Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Οι άδειες καρέκλες «φώναξαν» την αγωνία των επαγγελματιών εστίασης και καφέ

Οι άδειες καρέκλες «φώναξαν» την αγωνία των επαγγελματιών εστίασης και καφέ

0

Πραγματοποιήθηκε και στην Ξάνθη η εκδήλωση διαμαρτυρίας “empty chairs” που διοργάνωσε πανελλαδικά η ΠΟΕΣΕ

Διεκδικούν μείωση ΦΠΑ στο 6% και επιδότηση εργασίας

 

Οι άδειες καρέκλες των καταστημάτων εστίασης και καφέ στην κεντρική πλατεία, έδωσαν το μήνυμα της έντονης ανησυχίας των επαγγελματιών, που όχι μόνο έχουν μείνει κλειστοί εδώ και δύο περίπου μήνες, αλλά πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της αδυναμίας επιβίωσης, λόγω των συνθηκών με τις οποίες καλούνται να επαναλειτουργήσουν.

Η εκδήλωση «empty chairs»(άδειες καρέκλες) των Σωματείων Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Καφέ-Μπαρ Νομού Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους τα σωματεία σημείωσαν: «οι συνάδελφοι δια μέσω των «άδειων καρεκλών» έδωσαν σαφές μήνυμα ότι η εστίαση-διασκέδαση -καφέ μπαρ δεν αντέχουν άλλο και πρέπει να βρεθούν άμεσες βιώσιμες λύσεις. Προτεραιότητα μας είναι η δημόσια υγεία και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Μέλημά μας όμως είναι να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας ζωντανές και μέσα από αυτές να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας. Διεκδικούμε την ζωή μας, την υγεία μας, το μέλλον μας και τις θέσεις εργασίας αλώβητες.

Απαιτούμε : 1. Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του κλάδου. 2. Επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για την παρουσία τους.

Θερμά ευχαριστούμε τον επιχειρηματία του express copy κ. Γιώργο Τόντρια που ανέλαβε αφιλοκερδώς τα εκτυπωτικά της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ της Ξάνθης που στήριξαν την προσπάθειά μας!».

Την εκδήλωση υποστήριξε με την παρουσία του και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …