Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα κρούση από την αντιπολίτευση για σύγκλιση συμβουλίου

Νέα κρούση από την αντιπολίτευση για σύγκλιση συμβουλίου

0

Οι παρατάξεις Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη απαντούν -χωρίς Δημαρχόπουλο- στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

 Θεωρούν ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Ιουλίου δεν ταυτίζεται εννοιολογικά και θεματολογικά με τις 13 προτάσεις του δικού τους αιτήματος

Συνεχίζονται οι εξελίξεις και μαζί και η αντιπαράθεση της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή σχετικά με το αίτημα της σύγκλισης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τη συζήτηση των μέτρων ανακούφισης πολιτών και επαγγελματιών.

Θυμίζουμε ότι οι παρατάξεις Δημαρχόπουλου, Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη αφού ζήτησαν να συγκληθεί συνεδρίαση (μαζί με την παράταξη Παπαχρόνη) για 13 προτάσεις μέτρων συγκάλεσαν αυτόνομα συνεδρίαση για τις 29/4 η οποία ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μπούτος προχώρησε σε σύγκλιση συνεδρίασης για τη συζήτηση ως προς τα μέτρα ανακούφισης στις 29/7 με το σκεπτικό ότι οι εξελίξεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε επικαιροποιήσεις των μέτρων αν δεν σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία. Σε δε, απάντησή του προς την αντιπολίτευση χαρακτήρισε παράνομη τη σύγκλιση συνεδρίασης και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές για πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο.

Απαντώντας την Πέμπτη 30/4 οι παρατάξεις Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη (χωρίς Δημαρχόπουλο) υποστηρίζουν ότι η συνεδρίαση του Ιουλίου δεν περιλαμβάνει τα 13 θέματα που πρότειναν με συγκεκριμένα ζητήματα επί των μέτρων ανακούφισης και άρα, όπως ο νόμος προβλέπει, δεν αποφασίστηκε εντός προθεσμίας έξι ημερών η σύγκλιση συνεδρίασης. Σημειώνουν δε ότι, η ημερήσια διάταξη δεν έχει εννοιολογική και θεματολογική ταύτιση.

Στη σχετική επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνουν, μεταξύ άλλων: «κύριε Πρόεδρε, ανεξαρτήτως του αν υφίσταται μεταξύ μας διάσταση πολιτικών απόψεων, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ουδείς εξ ημών αμφισβητεί το γεγονός πως το κρίσιμο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, που έχει εισβάλει στη ζωή μας, έχει και οικονομικές προεκτάσεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Αναμφίβολα, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, καθώς και η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας μας, αποτελούν το πρώτιστο διακύβευμα, χωρίς όμως τούτο να σημαίνει ότι έχει «παγώσει» η οικονομική ζωή, οι οικονομικές υποχρεώσεις και η ανάγκη διασφάλισης των βιοτικών αναγκών των συμπολιτών μας, επιχειρηματιών -και μη- και των οικογενειών τους. Η περίοδος που διανύουμε είναι κατά γενική ομολογία κρίσιμη και παρουσιάζει πρωτοφανείς ιδιαιτερότητες, οι καιροί είναι δύσκολοι και χαλεποί, ως εκ τούτου, απαιτούν άμεσες και γενναίες αποφάσεις.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω:

1ον Σας καλούμε, όπως μας γνωρίσετε εγγράφως, για ποιο λόγο δεν εκδώσατε πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου με τα δεκατρία συγκεκριμένα θέματα που απαριθμούνται στην υπό 08-04-2020 αίτησή μας, συμπεριλαμβανομένων και των εισηγήσεων .

2ον Σας καλούμε να αποστείλετε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το σχέδιο πρόσκλησης των πλέον του 1/3 δημοτικών συμβούλων που σας καταθέσαμε στις 24-4-2020 για την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με τα συγκεκριμένα δεκατρία θέματα καθώς επίσης και τις εισηγήσεις αυτών, για τη λήψη των σημαντικών αυτών αποφάσεων .

Τέλος, αναφορικά με τους ισχυρισμούς σας περί τέλεσης πειθαρχικού και ποινικού αδικήματος, σας γνωρίζουμε ότι όλες οι ενέργειές μας έγιναν με τον προσήκοντα τρόπο και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Εν τούτοις, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την κοινοποίηση της απάντησης σας ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με το έντυπο υλικό που αφορά στην τηρηθείσα διαδικασία, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, στον Γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Μακεδονίας Θράκης αλλά και στην Εθνική Επιτροπή Διαφάνειας .

Χαιρόμαστε που με αυτή την ενέργειά σας, μας δίνετε τη δυνατότητα να παράσχουμε σε όλους τους παραπάνω και όπου αλλού χρειαστεί όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν ενέργειες του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και άλλων συμβούλων, οι οποίες στη διάρκεια των περιορισμών που τέθηκαν ένεκα της πανδημίας, ίσως να έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών ή ενδεχομένως να προκάλεσαν εύλογες απορίες αναφορικά με την ικανότητα διαχείρισης δημόσιου χρήματος και έτσι να διερευνηθεί συνολικά η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και των πράξεών της .

Ελπίζοντας ότι δεν θα γίνουμε μάρτυρες και άλλων επεισοδίων αλαζονικής ή υπερφίαλης συμπεριφοράς από μέρους σας, αναμένουμε με ψυχραιμία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να συζητηθούν άμεσα τα 13 θέματα για λήψη μέτρων ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων, λόγω των αρνητικών συνεπειών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…