Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: Η επομένη κίνηση της κυβέρνησης θα είναι εκπαιδευτικοί Ρομπότ, οι οποίοι θα κάνουν το τέλειο μάθημα;

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: Η επομένη κίνηση της κυβέρνησης θα είναι εκπαιδευτικοί Ρομπότ, οι οποίοι θα κάνουν το τέλειο μάθημα;

0

Κατά το νομοσχεδίου για την Παιδεία οι συνδικαλιστές δημόσιοι υπάλληλοι. Στηρίζουν τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης με αιχμηρό τρόπο εκφράζει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, δηλώνοντας ξεκάθαρα τη στήριξή της στις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών. Στην ανακοίνωσή της η Ε.Γ. αναφέρει: «η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που για ακόμη μια φόρα έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται τη χάραξη και την άσκηση της εκπαιδευτικής πολιτικής στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας με την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας, που προβλέπει τη χρήση καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας  για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.

Δυστυχώς η Υπουργός Παιδείας, η οποία εν μέσω πανδημίας, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ψήφισε μια αντισυνταγματική και απαράδεκτη τροπολογία, με την οποία προσπαθεί να στήσει κάμερες στα σχολεία.

Από τη μια το Υπουργείο Παιδείας απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές μέσα στο σχολείο, ενώ απαγορεύεται η χρήση καμερών ακόμα και κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία για την αποτροπή τέλεσης αδικημάτων και από την άλλη, καταπατώντας τα προσωπικά δεδομένα, υποστηρίζει  ότι η τροπολογία κατατέθηκε μετά διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με σκοπό τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών.

Η επομένη κίνηση της κυβέρνησης θα είναι εκπαιδευτικοί Ρομπότ, οι οποίοι θα κάνουν το τέλειο μάθημα; Αναρωτιόμαστε και μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η παντελής άγνοια από την Υπουργό Παιδείας  της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η διδακτική πράξη δεν είναι μια στατική διαδικασία, αλλά μια ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης με τους μαθητές, ένα διαρκές μαθησιακό γίγνεσθαι, μια συμμετοχική και συλλογική πορεία προς τη μάθηση.

Πώς, αλήθεια, θα διαφυλαχθεί η διδασκαλία όταν όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και πιθανόν καταγράφονται;

Πώς θα προστατευθούν από μια πιθανή διαπόμπευση μαθητές και εκπαιδευτικοί; Πώς θα προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα;

Πώς θα αναπτύξουν οι μαθητές την σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται με τον εκπαιδευτικό;

Πώς θα μάθουν οι μαθητές να συνεργάζονται με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ομάδας;

Πώς θα κοινωνικοποιούνται οι μαθητές, πως θα υπάρχει η καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ τους;

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης, ύστερα από τα παραπάνω, δηλώνει κατηγορηματικά ότι στηρίζει, τις αποφάσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που τους εκπροσωπούν.

Διεκδικούμε και Ζητούμε:

  • Να αποσυρθεί άμεσα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
  • Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ζητείται ελπίς» για τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Οι επαγγελματίες αποτυπώνουν μία εικόνα εγκατάλειψης που αποθαρρύνει τους νέους επαγγελματ…