Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Με 18 βαθμούς ξεκινάει τα play outs η Ξάνθη

Με 18 βαθμούς ξεκινάει τα play outs η Ξάνθη

0

Μετά την απόρριψη του αιτήματος να επιστραφούν οι 5 βαθμοί

Η Ξάνθη θα συμμετέχει στα πλέι άουτ της Super League, καθώς η πρόταση της να της επιστραφούν οι πέντε βαθμοί που της αφαιρέθηκαν, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ και τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων, για το θέμα της μετοχικής της σύνθεσης, έπεσε στο κενό.

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ξάνθης Γιώργος Στράτος κατέθεσε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, με την οποία αναστέλλεται η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής. Όπως υποστήριξε από την Ξάνθη, με βάση την ανάκληση αυτή αφαιρέθηκαν από την ομάδα οι πέντε βαθμοί.

Στη συνέχεια ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία από το συμβούλιο της Super League και οι περισσότερες ΠΑΕ ψήφισαν εναντίον. Κατά της ξανθιώτικης ΠΑΕ ψήφισαν οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας, Ατρόμητος, Βόλος, Ολυμπιακός και ΟΦΗ, υπέρ μόνο η Ξάνθη, οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ψήφισαν παρών και λευκό οι Παναιτωλικός και ΕΠΟ.

Ο νομικός σύμβουλος της Λίγκας Γιάννης Οικονομάκης έκανε λόγο για ένα ασαφές πλαίσιο και δεν συμφώνησε με το αίτημα της Ξάνθης για δύο λόγους, όπως είπε. «Η απόφαση του διοικητικού εφετείου, είναι απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, εκδόθηκε μετά την απόφαση του Πρωτοβάθμιου της Λίγκας. Εκδόθηκε ωστόσο πριν την Επιτροπή Εφέσεων, η οποία έλαβε υπόψιν της την εν λόγω απόφαση. Αν διαβάσει κάποιος την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, θα δει ότι δεν θίγει το θέμα της αφαίρεσης βαθμών. Αναφέρει ρητά ότι χορηγεί αναστολή στην απόφαση της ΕΕΑ για αναστολή πιστοποιητικού. Και το κάνει γιατί διαβλέπει ότι διατρέχετε τον κίνδυνο να μην μπορέσετε να παίξετε στα play out. Αυτό χαρακτηρίζεται ως αδιόρθωτη βλάβη και προβλέπει, όχι την αφαίρεση βαθμών.  Εάν στη συνέχεια υπάρξει δικαστική ή πειθαρχική απόφαση, τότε ναι θα πρέπει να επιστραφούν οι βαθμοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σήμανε και την παραμονή της ποινής του -5 με την επικύρωση της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει ότι η τοπική ομάδα θα ξεκινήσει τη διαδικάσια των πλέι άουτ με 18 βαθμούς και όχι με 23, με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να είναι πολύ ορατός αφού είναι πλέον ελάχιστα πάνω από τον προτελευταίο Παναιτωλικό.

Επιπλέον, στην κλήρωση του προγράμματος η Ξάνθη μετά την αφαίρεση βαθμών θα έχει μειονέκτημα έδρας.

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι για την πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League είναι άλλο πράγμα η ανάκληση των βαθμών και άλλο η ανάκληση του πιστοποιητικού. Κάτι που σημαίνει ότι αν δεν δικαιωθεί η Ξάνθη στο Διοικητικό Εφετείο, μέχρι την συζήτηση στο οποίο έχει παγώσει η ανάκληση του πιστοποιητικού της, τότε θα κινδυνεύσει με… ξαφνικό θάνατο – αφού αφαίρεση πιστοποιητικού θα σημαίνει με βάση την σημερινή πλειοψηφία αποβολή από το πρωτάθλημα της Super League και υποβιβασμό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…