Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκίνησαν συστηματικές απολυμάνσεις σχολείων και προαυλίων στην Ξάνθη

Ξεκίνησαν συστηματικές απολυμάνσεις σχολείων και προαυλίων στην Ξάνθη

0

Ο δήμος προμήθευσε τα σχολεία με αντισηπτικά, απολυμαντικά και καθαριστικά

Τα απαραίτητα είδη προστασίας για καθαριότητα και απολύμανση βρήκαν οι μαθητές της Γ’ Λύκείου στα σχολεία, όντας οι πρώτοι που εισέρχονται στις σχολικές αίθουσες μετά το lockdown που επέβαλε η προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊου.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Ξάνθης ενημέρωσε: “ο Δήμος Ξάνθης με το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Σουά,  έχει προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες και κάθε τμήμα ξεχωριστά, με εξοπλισμό, αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός  και είδη καθαρισμού,  ενώ έχει διαθέσει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όλες τις καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε τα σχολεία μας που μπαίνουν σε λειτουργία,  να είναι υποδειγματικά καθαρά.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης,  με τον Διευθυντή  κ. Γεώργιο Παπαθανασίου,  τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Φανουράκη , την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Δήμητρα Κοτσάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες,   συζητήθηκε και η τελευταία λεπτομέρεια της επανόδου των μαθητών στα σχολεία, καθώς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δώσει αναλυτικές οδηγίες για τον σκοπό αυτό.

Οι απολυμάνσεις όλων των σχολικών μονάδων έχουν ξεκινήσει με τους εξωτερικούς και αύλειους  χώρους και ήδη ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων, την ενδελεχή απολύμανση όλων  των κτηριακών εγκαταστάσεων,  κάθε Παρασκευή και Σάββατο,  σε όλη τη διάρκεια του Σχολικού Έτους.

Καλή νέα αρχή, πρώτα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και από τις 18 Μαΐου 2020 και στους μαθητές του Γυμνασίου και των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου.

Είμαι βέβαιος  ότι,  όλα τα παιδιά με τις νουθεσίες των γονιών τους,  τη συνδρομή  των εκπαιδευτικών και την προσωπική τους ευθύνη,  που έχουν σε υψηλό  βαθμό,  λειτουργούν με σύνεση, με κανόνες, με προσοχή και έτσι  όλοι είμαστε και θα παραμείνουμε ασφαλείς και συγκροτημένοι”.

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

30 νέα κρούσματα στην Ξάνθη-Γίνεται πορτοκαλί

137 νέα κρούσματα στην ΑΜΘ. Από αύριο στο επίπεδο 4 η Ροδόπη Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.211 νέα κ…