Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξανά στο δρόμο οι εκπαιδευτικοί

Ξανά στο δρόμο οι εκπαιδευτικοί

0

Νέο συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθη

Σε αλλαγές προχωρά το υπουργείο Παιδείας: Δε θα γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των πρότυπων σχολείων από το Γυμνάσιο στο Λύκειο- Δεν αυξάνεται τελικά ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις του Δημοτικού από 22 σε 24

 

Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθη, όπου δάσκαλοι και καθηγητές συμμετείχαν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, ως διαμαρτυρία σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στα τέλη του μήνα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία και σε αυτή συμμετείχαν και αυτή τη φορά και φοιτητές. Πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης με πανό και συνθήματα κατά του νομοσχεδίου.

 

Αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο μετά τη διαβούλευση

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με συνέντευξή της στα «Νέα» γνωστοποίησε τις αλλαγές που συμπεριέλαβε το υπουργείο Παιδείας στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του, οι οποίες προέκυψαν από τη δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με αυτές, δεν θα γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των πρότυπων σχολείων από το Γυμνάσιο στο Λύκειο αλλά μόνο στην εισαγωγική βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή μόνο από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Ακόμη, δεν αυξάνεται τελικά ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις του Δημοτικού από 22 σε 24 (μαζί με την προσαύξηση του 10% σε 26), όπως είχε εισηγηθεί αρχικά το υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, δεν μετατρέπονται τελικά σε πρότυπα τα πανεπιστημιακά πειραματικά σχολεία της χώρας όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά θα διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους και θα δέχονται υποψηφίους με κλήρωση. Όπως είναι γνωστό, οι φετινές εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία (και την εισαγωγή στα γυμνάσιά τους) έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου και η κλήρωση για τα πειραματικά στις 25 του ίδιου μήνα.

Επίσης, όπως λέει η υπουργός Παιδείας, δεν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί σχετικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια και σίγουρα όχι ο ηλικιακός «κόφτης» των 17 ετών κατ’ ανώτερο για όσους παρακολουθούσαν τα προγράμματά τους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …