Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ. Σακελλαροπούλου: «Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη»

Κ. Σακελλαροπούλου: «Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη»

0

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δ’ Σώμα Στρατού και σε σχολικό συγκρότημα της Γλαύκης και δήλωση ότι «η Θράκη πρέπει να στηριχτεί πολλαπλώς»

 Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καταγωγή της από τη Σταυρούπολη, αλλά και στην κατοχή της θέσης Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων για πρώτη φορά από γυναίκα

Στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ξάνθη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα της Γλαύκης, όπου την υποδέχτηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό. Η Πρόεδρος μπήκε στις τάξεις και συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ παρέδωσε και τρεις φορητούς υπολογιστές, συμβολικά, για το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ.

«Η ασφαλέστερη επένδυση είναι η επένδυση στη γνώση», είπε στους μαθητές και τις μαθήτριες που την υποδέχθηκαν

Η κυρία Σακελλαροπούλου απηύθυνε χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Αφού σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή, πρέπει να σας πω ότι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση επισκέπτομαι σήμερα τη Γλαύκη. Βρίσκομαι σήμερα κοντά σας για να ενημερωθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αλλά και για να τονίσω τη σημασία της εκπαίδευσης και της παιδείας στη διαμόρφωση των πολιτών του μέλλοντος. Ξέρω ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Πολλά νέα παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο, άντρες της περιοχής μεταναστεύουν για να βρουν δουλειές, οι γυναίκες επωμίζονται πολλά βάρη και δεν συμμετέχουν όσο θα έπρεπε στη δημόσια ζωή. Κατάγομαι από την Σταυρούπολη και πιστεύω ότι ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας της Θράκης είναι πλούτος για την Ελλάδα. Δύο θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και εποικοδομητικά, με αλληλοσεβασμό και με αγάπη για την πατρίδα. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, άντρες και γυναίκες συνιστούν ένα μωσαϊκό πολιτισμού και παραδόσεων που πρέπει να αξιοποιηθεί για να μπορέσει η περιοχή της Ξάνθης και οι κάτοικοί της να βελτιώσουν τη ζωή τους. Για να μην αισθάνεται κανένας στη χώρα μας, σε όποια περιοχή της και αν ζει, όποια και να είναι η θρησκεία του, όποιο και να είναι το πιστεύω του, ότι υπάρχει διάκριση σε βάρος του».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι, «το δημόσιο σχολείο είναι το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Χρειάζεται προφανώς να αναβαθμιστεί με εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό και να εμπλουτιστούν οι υποδομές του, ώστε να έχουν οι μαθητές, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών, ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και την προκοπή. Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε την αξία του ψηφιακού σχολείου, της εξ΄αποστάσεως διδασκαλίας και της ισότιμης πρόσβασης σε όλες τις μορφές της εκπαίδευσης. Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός δεν είναι μια πολυτέλεια για λίγους  και η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για την ισότιμη συμμετοχή όλων  στα αγαθά της τεχνολογίας».

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι «η ασφαλέστερη επένδυση είναι η επένδυση στη γνώση» και πρόσθεσε: «θέλω να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους της Πολιτείας ότι σας ακούμε προσεκτικά, χωρίς να ξεχωρίζουμε κανέναν, και είμαστε δίπλα σας, γνωρίζοντας ότι η Θράκη πρέπει να στηριχτεί πολλαπλώς. Με σχέδιο, μεράκι και πολλή δουλειά, μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

ΠτΔ: «Ο γείτονάς μας αγνοεί διαρκώς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου»

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δ’ Σώμα Στρατού. Μιλώντας στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυρία Σακελλαροπούλου είπε: «Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας μια γυναίκα κατέχει το αξίωμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και επομένως ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων επισκέπτεται το Δ’ Σώμα Στρατού. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ στο επιτελείο του πιο ισχυρού σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού, που έχει ως βασική αποστολή την ασφάλεια της Θράκης και την φύλαξη των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων, που αποτελούν παράλληλα και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Βλέποντας από κοντά την επιχειρησιακή σας ετοιμότητα, την εκπαίδευση και το άκαμπτο φρόνημα που σας διακατέχει, νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τη βαθιά εμπιστοσύνη στο έργο σας, μεταφέροντας τα ειλικρινή συναισθήματα των ελλήνων πολιτών. Η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούσε και αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής μας στρατηγικής» και συμπλήρωσε: «σε μια περίοδο αστάθειας και ρευστότητας, με τον απρόβλεπτο γείτονά μας να αγνοεί διαρκώς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και να συντηρεί μονίμως ένα κλίμα έντασης κι επιθετικότητας, οι άνδρες και γυναίκες  των Ενόπλων μας Δυνάμεων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων. Είναι αναμφισβήτητο ότι η Ελλάδα επενδύει στην ειρηνική συνύπαρξη, τη συνεργασία και τη φιλία των λαών της περιοχής, σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές. Είναι όμως εξίσου αναμφισβήτητο ότι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη. Και εσείς, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, γνωρίζω ότι έχετε τόσο την ικανότητα όσο και τη βούληση να φέρετε σε πέρας με κάθε επιτυχία αυτή την ύψιστη για την πατρίδα αποστολή».


Στην Κομοτηνή σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 Επισκέψεις σε «SunlightRecycling» και «Θρακικά Εκκοκκιστήρια». Θα βρεθεί το Σάββατο στη Σταυρούπολη

Με ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» με αναφορά στους ανθρώπους του Πολιτισμού ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης στη Θράκη.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα θα βρεθεί στην Κομοτηνή όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στην Τσανάκλειο Σχολή και αργότερα με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα στην Μητρόπολη.

Θα ακολουθήσει περίπατος στο ιστορικό κέντρο και το μεσημέρι συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές και τους Κοσμήτορες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στο κτήριο της Πρυτανείας θα έχει συνομιλία με τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρο Χ. Πολυχρονίδη και, θα παραβρεθούν οι  Αντιπρυτάνεις και οι Κοσμήτορες των Σχολών  του Ιδρύματος. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στη Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών «SunlightRecycling».

Το Σάββατο το πρωί η ΠτΔ θα επισκεφθεί τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια», καθώς και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα». Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου θα αναχωρήσει για την Σταυρούπολη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η κυβέρνηση υποχώρησε: Δεν θα επεκταθεί το ΚΥΤ Φυλακίου

Δήλωση από τη νέα κυβερνητική εκπρόσωπο   «Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην αυξη…