Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η «Περιφερειακή Σύνθεση» κατηγορεί για ολιγωρία τη διοίκηση της ΠΑΜΘ

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» κατηγορεί για ολιγωρία τη διοίκηση της ΠΑΜΘ

0

Έκκληση και επίθεση για ανάληψη δράσεων ανακούφισης προς τους πολίτες-Ζητά πρωτοβουλίες για τον τουρισμό- Καταγγέλλει την απουσία συντονισμού

Με ανακοίνωση σε σκληρό τόνο η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας ΑΜΘ κατηγορεί για ολιγωρία τη διοίκηση και ζητά ανάληψη δράσεων και μέτρων ανακούφισης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, στηλιτεύοντας παράλληλα την έλλειψη συντονισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά και για την αντιπυρική περίοδο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, δυστυχώς, παραμένει η μόνη διοίκηση αυτοδιοικητικού φορέα, η οποία αποφεύγει να συγκαλέσει το Π.Σ. με μορφή τηλεδιάσκεψης κι έτσι επιμένει στην συνεδρίαση μέσω αποστολής Email!

Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ παραμένει η μόνη διοίκηση περιφέρειας, η οποία δεν έχει διαμορφώσει ούτε καν ένα στοιχειώδες πλάνο για την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό COVID – 19!

Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, δυστυχώς, παραμένει η μόνη διοίκηση αυτοδιοικητικού φορέα, η οποία, παρά τις συνθήκες, δεν έχει ούτε καν σε ισχύ τεχνικό πρόγραμμα, ώστε να μπορεί να δρομολογήσει δράσεις και δαπάνες!

Η διοίκηση της Περιφέρειας δεν αντιλήφθηκε τη σημασία κι έτσι δεν συγκάλεσε σε συνεδρίαση το Σ.Ο.Π.Π. με θέμα την έξαρση του κορωνοϊού π.χ. στην Π.Ε. Ξάνθης παρά την έξαρση που σημείωσαν οι προσβολές του COVID – 19 και παρά το αίτημα φορέων όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης !

Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ παραμένει η μόνη, ίσως, διοίκηση Περιφέρειας, η οποία δεν έχει συγκαλέσει σε συνεδρίαση τα Σ.Ο.Π.Π. πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου !

Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ παραμένει η μόνη διοίκηση Περιφέρειας, η οποία δεν κατάφερε, ως σήμερα, να συστήσει τις προβλεπόμενες επιτροπές του Π.Σ. με θέμα αφενός τον πρωτογενή τομέα και αφετέρου τον τομέα της ανάπτυξης !

Κι ενώ ο τουρισμός στη Θάσο, στη Σαμοθράκη, στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη αλλά και σε όλη την Περιφέρεια, δέχεται ένα ανεπανάληπτο πλήγμα, λόγω κορονωϊού, η διοίκηση της Περιφέρειας (Τι πρωτότυπο !) δεν συγκάλεσε τη «μόνιμη επιτροπή παρακολούθησης και συντονισμού θεμάτων τουρισμού και υποβοήθησης για τη διαχείριση κρίσεων σε κάθε Π.Ε.», όπως το άρθρο 48 του Ν.4238/2014 ορίζει.

Ως εκ τούτου, η διοίκηση της Περιφέρειας δεν προβάλλει καμία διεκδίκηση για τα θέματα του πληττόμενου τουρισμού και για τις τουριστικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις!

Δυστυχώς για άλλη μία φορά βρισκόμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε από τον κ. Μέτιο και από την διοίκηση του να πάψουν να κρύβονται, να πάψουν να περιορίζονται μόνο στα αυτονόητα θέματα καθημερινότητας και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να προσφέρει στους πολίτες, στην περιφερειακή οικονομία και στην περιφερειακή ανάπτυξη .

Η παράταξή μας στηρίζει την τοπική ανάπτυξη, τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της ΑΜΘ!

Η παράταξή μας απαιτεί από τον κ. Μέτιο και την διοίκησή του να αντιληφθούν τον ρόλο τους!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δεν έγινε ποτέ από την Εγνατία η μελέτη για την Ανατολική παράκαμψη της Ξάνθης

Παρότι δεσμεύτηκαν 3,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τον τότε υφυπουργ…