Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερωτήματα για την πανδημία θέτει ο Χ. Ζεϊμπέκ στην Ε. Ροφαέλα

Ερωτήματα για την πανδημία θέτει ο Χ. Ζεϊμπέκ στην Ε. Ροφαέλα

0

Ζητά να μάθει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την επιδημιολογική κατάσταση στο Νοσοκομείο και την πόλη

 Ρωτά γιατί δεν προχωρά το Νοσοκομείο στην αγορά του PCR προκειμένου να διενεργεί διαγνωστικά τεστ

Επιστολή στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα απέστειλε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ζητώντας ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας εντός και εκτός Νοσοκομείου. Ο βουλευτής επισημαίνει εκ νέου τη δυσαρέσκειά του για την ελλιπή ενημέρωση και το έλλειμμα συντονισμού λόγω των κυβερνητικών επιλογών.

Με βάση και την τελευταία επίσημη ενημέρωση του Νοσοκομείου στις 24/4 ο κ. Ζεϊμπέκ καταθέτει συγκεκριμένα ερωτήματα, σημειώνοντας: «Αρχικά, στο δελτίο τύπου σας αναφέρετε την διενέργεια 247 τεστ στο υγειονομικό προσωπικό, θα θέλαμε να μάθουμε αν τα τεστ αυτά επαναλήφθηκαν και με ποια συχνότητα. Επίσης, όπως αναφέρετε, τα κρούσματα που αντιμετώπισε το Νοσοκομείο δεν είχαν καμία συσχέτιση μεταξύ τους. Με βάση αυτό το δεδομένο, πού αποδίδετε επιστημονικά την εξάπλωση του ιού σε διάσπαρτες περιοχές του νομού; Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε σχετικά με το πώς αντιμετωπίστηκε η μόλυνση των τεσσάρων κλινικών του Νοσοκομείου, εξαιτίας της οποίας μετέβη και ο αρμόδιος Υφυπουργός στην περιοχή μας; Πώς αντιμετωπίστηκαν τα κρούσματα που βρέθηκαν στο υγειονομικό προσωπικό και δη στη Νεφρολογική κλινική; Πώς εξηγείτε τα κρούσματα στο τμήμα του νεφρού και πώς αντιμετωπίζετε τώρα την καραντίνα 10 εργαζομένων από το συγκεκριμένο τμήμα; Γιατί δε προχωρήσατε στην αγορά του PCR (εγκατάσταση υποδομής μοριακού τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού) αφού και οι οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου είναι τα πολλά τεστ σε ολόκληρο τον νομό και εφόσον διαθέτετε κι ένα μεγάλο ποσό από χορηγίες; Γιατί δε ζητήσατε τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου, ώστε να έχετε και την επιστημονική άποψή του όλο αυτό το διάστημα; Τέλος, θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε σχετικά με την στελέχωση του υγειονομικού προσωπικού και τις πρόσφατες προσλήψεις, όπως επίσης και για τις συνολικότερες ανάγκες του Νοσοκομείου;».

Ο ίδιος καταληκτικά αναφέρει: «σας επισημαίνουμε ότι τα κρούσματα στην περιοχή μας είναι 52 μέχρι σήμερα και το ποσοστό θνητότητας 17,3%. Στοιχεία και αριθμοί που ανησυχούν ιδιαίτερα τους πολίτες, καθώς εκφράζουν ανθρώπινες ζωές.

Η ενημέρωση που έχουμε από τον Τύπο είναι ότι όλες οι κλινικές λειτουργούν κανονικά και αυτό το δεδομένο είναι αισιόδοξο, καθώς η πανδημία δυστυχώς δεν τελείωσε ακόμα. Παρόλα αυτά θα παρακαλούσαμε για τη συνεργασία σας, προκειμένου να ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα  οι πολίτες κι όχι μέσα από κατευθυνόμενα, πολλές φορές, δημοσιεύματα. Μπορούμε να προσφέρουμε ο καθένας από την μεριά του στην αντιμετώπιση αυτής της υγειονομικής κρίσης και ήμασταν πάντα στη διάθεσή σας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…