Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επτά τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλήνιες στην Ξάνθη

Επτά τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλήνιες στην Ξάνθη

0

Δεν αυξάνεται ο αριθμός τους λόγω της πανδημίας

 Προαιρετικά θα φορούν μάσκες οι υποψήφιοι, υποχρεωτικά οι επιτηρητές- Θα τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας

Τα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων ανά Περιφέρεια της χώρας, τα οποία φέτος είναι περισσότερα από πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονωϊού και των ειδικών αποστάσεων που θα τηρηθούν ανά υποψήφιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στην Ξάνθη ωστόσο, δε σημειώνεται κάποια αύξηση αφού τα επτά εξεταστικά κέντρα που λειτούργησαν πέρυσι, θα υποδεχθούν τους υποψήφιους και φέτος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα τέσσερα ΓΕΛ της πόλης και τα Λύκεια Αβδήρων, Γλαύκης και Σταυρούπολης.

ΚΥΑ για τη διεξαγωγή των εξετάσεων

Με προαιρετική χρήση μάσκας για τους υποψηφίους και υποχρεωτική για τους επιτηρητές, με απόσταση 1,5 μέτρου και φυσικό αερισμό στις αίθουσες, χωρίς ανεμιστήρες θα διεξαχθούν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αυτά, μεταξύ άλλων, καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας , Ν.Κεραμέως και Β. Κικίλια, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (1967 Β’/21.05.2020) και που ορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 (γραπτών ή προφορικών).

Με αποστάσεις και μάσκες προαιρετικά για τους υποψήφιους

Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Η ίδια απόσταση θα πρέπει να τηρείται και στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους.

Όσον αφορά στη χρήση προστατευτικών μασκών, αυτή θα είναι προαιρετική από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων. Ωστόσο, για τους εκπαιδευτικούς-επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Για τα παραπάνω θα πρέπει να μεριμνούν ο πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που εξετάζονται γραπτά και της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικούς Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά.

Αερισμός των αιθουσών και κανόνες υγιεινής

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται επαρκώς με φυσικό τρόπο. Όπου δεν θα είναι δυνατό αυτό, προβλέπεται η χρήση κλιματιστικών, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Παιδείας. Η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι Εξετάσεις.

Τα εξεταστικά κέντρα της ΠΕ Ξάνθης

α/α Ε.Κ. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΕΛ ΕΔΡΑ ΓΕΛ μόνο πόλη ή περιοχή
1 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ  ΞΑΝΘΗ
2 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗ
3 3ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗ
4 4ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗ
5 ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ  ΑΒΔΗΡΑ
6 ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΑΥΚΗΣ ΓΛΑΥΚΗ
7 ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΛΥΚ. ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επένδυση 5 εκ. ευρώ σε φουντουκιές στον κάμπο της Ξάνθης

Φυτεία 2.000 στρεμμάτων από τον ιταλικό όμιλο Besana – Εγκρίθηκε από  τον Αναπτυξιακ…