Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιστρέφει σε πιο… κανονικούς ρυθμούς το Νοσοκομείο

Επιστρέφει σε πιο… κανονικούς ρυθμούς το Νοσοκομείο

0

Ξεκίνησαν να λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία- Χωρίς συνοδό πρέπει να προσέρχονται οι ασθενείς με εξαίρεση τις περιπτώσεις που είναι απολύτως απαραίτητο

 Τις επόμενες ημέρες θα αναδιαμορφωθεί η λίστα των χειρουργείων- Υποχρεωτικός έλεγχος για COVID-19 πριν από κάθε προγραμματισμένο χειρουργείο

Σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τον προγραμματισμό τακτικών χειρουργείων και σύμφωνα με τις οδηγίες για  το νέο κορωνοιό του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων για χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας,  η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ανακοίνωσε τα εξής:

H λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020. Όλοι θα πρέπει να προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα.

Ο προβλεπόμενος αριθμός των ραντεβού ανά  ιατρείο θα είναι μειωμένος, ώστε να εξασφαλίζεται η ενδεδειγμένη χρονική και φυσική απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων. Για τον λόγο αυτό οι ασθενείς παρακαλούνται να μην προσέρχονται νωρίτερα από το ραντεβού τους (παρά μόνο 5 λεπτά), καθώς διαφορετικά δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.

Στην Πύλη θα γίνεται ο έλεγχος των στοιχείων του προσερχομένου. Τα αυτοκίνητα θα σταθμεύουν έξω από τον χώρο του νοσοκομείου.

Οι προσερχόμενοι στα ιατρεία δεν θα επιτρέπεται να έχουν συνοδό, παρά μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται μόνο ένας.

Ασθενείς που έχουν συμπτώματα (βήχα, πυρετό, καταρροή κτλ)  παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πριν ενημερώσουν τον θεράποντα ιατρό.

Επαναπρογραμματισμός των χειρουργείων

Ανάλογα με το πρόγραμμα και την λίστα χειρουργείων, όπως αυτή θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιείται από το νοσοκομείο επικοινωνία με τους ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία είχαν ακυρωθεί, θα γίνεται ο επαναπρογραμματισμός και θα δίνονται οδηγίες για τον προεγχειρητικό έλεγχο που απαιτείται.

Όλοι οι ασθενείς που θα προσέρχονται για προγραμματισμένο χειρουργείο θα εξετάζονται για COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η αναστολή του επισκεπτηρίου στις Κλινικές συνεχίζεται .

«Η διαχείριση της νέας πραγματικότητας στο νοσοκομείο μας γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφαλείας και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων. Συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια να προστατεύσουμε την κοινωνία. Μένουμε ασφαλείς», σημειώνει η Διοικήτρια Έλενα Ροφαέλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ξάνθη «βασιλεύει» η ανοχή και η ατιμωρησία στην κακοποίηση ζώων

Καταγγέλλει η πρόεδρος του συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» Λ. Τραχανέλη –  Τζεμπρα…