Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξετάσεις από το… σπίτι θα δώσουν οι φοιτητές του ΔΠΘ

Εξετάσεις από το… σπίτι θα δώσουν οι φοιτητές του ΔΠΘ

0

Οι διδάσκοντες θα επιλέξουν ανάμεσα στην υποβολή εργασίας, την προφορική εξέταση με skype for business ή την γραπτή εξέταση μέσω e-class

 Η μέθοδος εξετάσεων επελέγη μετά από επισταμένη μελέτη όλων των συνθηκών, εξήγησε η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Ζωή Γαβριηλίδου. Έναρξη στις 22/6

Εξετάσεις από το σπίτι θα δώσουν οι φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης μετά την απόφαση που πήραν οι πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του COVID-19. Στις 22 Ιουνίου θα ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος για το σύνολο των τμημάτων του Ιδρύματος, εφόσον έχουν ολοκληρώσει τα εργαστήρια, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Η διανομή των συγγραμμάτων από πλευράς των εκδοτικών οίκων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, ενώ τα εργαστήρια μπορούν από 25 Μαΐου να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Άλλωστε, οι καθηγητές ήδη προχωρούν σε συντονισμό με τους φοιτητές, ώστε λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και τηρώντας τις αποστάσεις να μπορέσουν να τα ξεκινήσουν και να τα ολοκληρώσουν. Θα πρέπει δε, να ολοκληρωθεί άμεσα η προετοιμασία καθώς πρέπει να ενημερωθούν και οι φοιτητές που διαμένουν στο εξωτερικό, ώστε να επιστρέψουν έγκαιρα, αν συνυπολογιστεί και η υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα που θα υπομείνουν.

Τον τρόπο εξέτασης θα καθορίσουν οι διδάσκοντες

«Διαπιστώσαμε κατόπιν μελέτης ότι το ΔΠΘ μπορεί να ανταποκριθεί μόνο σε εξ αποστάσεως εξέταση. Θα είναι και μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να εντοπίσουμε τις καλές πρακτικές για το μέλλον»
Ζωή Γαβριηλίδου
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και
Φοιτητικής Μέριμνας ΔΠΘ

Όπως μας ενημέρωσε η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου η Σύγκλητος κατέληξε στην απόφαση της εξ αποστάσεων διενέργειας της εξεταστικής, αφού μελέτησε επισταμένως όλες τις παραμέτρους της προστασίας, τα μαθήματα, τους φοιτητές, τα τ.μ. των υποδομών και τις συμβάσεις καθαριότητας. Κατέληξε δε, ότι το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δια ζώσης διενέργεια των εξετάσεων και γι’ αυτό προέβη στην απόφαση της εξ αποστάσεως εξέτασης.

Οι διδάσκοντες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη δυνατότητα υποβολής εργασίας από την πλευρά των φοιτητών, της προφορικής εξέτασης μέσω skype for business (με την ταυτόχρονη παρουσία τουλάχιστον δύο εξεταζόμενων) και την γραπτή εξέταση μέσω e-class. Αναλυτικές οδηγίες και σχετική τεκμηρίωση θα είναι διαθέσιμα το επόμενο διάστημα και από το υπολογιστικό κέντρο του πανεπιστημίου, ώστε να υποβοηθηθούν διδάσκοντες και φοιτητές.

Σε επιφυλακή πρυτανεία και υπολογιστικό κέντρο για πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν

Η κ. Γαβριηλίδου επεσήμανε ότι: «η εξ αποστάσεως διδασκαλία κύλησε  απρόσκοπτα στο πανεπιστήμιό μας. Και για την περίοδο της εξεταστικής θα είμαστε σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα ότι, παρουσιαστεί. Πρόκειται για μια νέα κατάσταση, που οφείλουμε να προσεγγίσουμε ρεαλιστικά. Θα είναι και μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να εντοπίσουμε τις καλές πρακτικές για το μέλλον». Η ίδια πρόσθεσε ότι το ΔΠΘ κινείται στη βάση της στάσης που κρατούν εν γένει τα ακαδημαϊκά ιδρύματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αντίστοιχη απόφαση ανακοίνωσε πρόσφατα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Θα ήταν μεγάλο ρίσκο και ευθύνη να αναγκάσουμε χιλιάδες φοιτητές να μπουν σε μέσα μεταφοράς και τα ταξιδέψουν εν μέσω της πανδημίας», σημείωσε η κ. Γαβριηλίδου, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι σε καμία περίπτωση δε θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…