Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκκληση για προσευχή στο σπίτι για το Μπαϊράμι από τον Μπαράν Μπουρχάν

Έκκληση για προσευχή στο σπίτι για το Μπαϊράμι από τον Μπαράν Μπουρχάν

0

Σε ανοιχτή επιστολή τους ζητά από τους πιστούς μουσουλμάνους να αποφύγουν τη μαζική προσευχή, που εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του κορωνοϊού

Έκκληση προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης και ιατρός Μπαράν Μπουρχάν, ώστε οι πιστοί να προτιμήσουν την προσευχή στο σπίτι για φέτος, ενόψει της μεγάλης εορτής του Μπαϊραμιού την Κυριακή.

Στην επιστολή του αναφέρει: «Αγαπητοί μου συμπολίτες, όπως ήδη γνωρίζετε, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου βρισκόμαστε στην  3η φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού και καλούμαστε να προσαρμοστούμε στη «νέα κανονικότητα» που επιβάλλουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας που μαστίζει την υφήλιο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ήρθα σε επικοινωνία με πλήθος εργαζομένων που δραστηριοποιείται στον ιατρικό χώρο της περιοχής μας, όπως γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζομένους στον τομέα της  Υγείας, με απώτερο σκοπό να βρούμε από κοινού λύσεις και να ακούσουμε προτάσεις για την όσο πιο ομαλή και ασφαλή επάνοδο των πολιτών στις καθημερινές τους συνήθειες.

Ήδη από τις 23 Απριλίου έχει ξεκινήσει το Ραμαζάνι και στις 24 Μαΐου κλείνει αυτός ο κύκλος εορτής με την προσευχή  του Ραμαζάν Μπαϊράμ (Eid al Fitr) η οποία είναι γνωστό άλλωστε πως πραγματοποιείται με την καθολική συμμετοχή των πιστών συγκριτικά μάλιστα με τις καθημερινές προσευχές και την προσευχή του Ραμαζανίου.

Εύλογη λοιπόν ήταν και είναι η ανησυχία του μεγάλου αριθμού των γιατρών και του ιατρικού προσωπικού με τους οποίους συνομίλησα, οι οποίοι γνωρίζοντας πως η προσευχή του Ραμαζάν Μπαϊράμ (Eid al Fitr) τυγχάνει καθολικής συμμετοχής όπως προανέφερα, θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο διασποράς του ιού παρά τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης κατά τη διάρκεια της προσευχής.

Θα ήταν λοιπόν επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία να βρισκόμαστε μαζικά σε δημόσιους χώρους λατρείας και για τον λόγο αυτό κάνουν έκκληση οι ειδικοί όπως και εγώ, να αναλάβουν οι πιστοί τη θυσία που αναλογεί στον καθένα ατομικά  και να κρατήσουμε φέτος την τήρηση της παράδοσης ως προς τον εορτασμό του Μπαϊραμιού σε πολύ  στενό οικογενειακό κύκλο  (γονείς και παιδιά) γιορτάζοντας μακριά από την αγαπημένη μας ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων, παππούδων και γιαγιάδων τους οποίους μπορούμε να έχουμε ¨κοντά μας¨ μέσω των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, ακούμε όλοι μας τις εκκλήσεις της πολιτείας και των ειδικών με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και κύριο μέλημά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Για όλους λοιπόν τους ανωτέρω λόγους, ισχυρή σύσταση τόσο δική μου όσο και πληθώρας ιατρικού προσωπικού είναι η παραμονή μας στο σπίτι και η προσευχή μας από εκεί προς αποφυγή συνωστισμού και αναζωπύρωσης του ιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…