Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Χίλιες και μία γεύσεις από ταχίνι από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Μυρωδάτου 

Χίλιες και μία γεύσεις από ταχίνι από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Μυρωδάτου 

0

Ταχίνι παραδοσιακό, Ταχίνι ολικής και ταχίνι με κακάο και κουρκουμά.

Ιδρύθηκε το 2017 από 5 παραγωγούς καλλιεργητές σουσαμιού

 

Διαθέτει άριστη ποιότητα ακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις με έμφαση την υγιεινή διατροφή  – Συνεργασία με άλλες ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

 

 

Πολλά, γευστικά, υγιεινά, θρεπτικά και …μυρωδάτα καλούδια θα βρει κανείς στα ράφια του πρατηρίου τους αλλά και στο e – shop  της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Μυρωδάτου. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από 5 παραγωγούς το 2017 που ενώθηκαν για να στήσουν ένα εργαστήριο επεξεργασίας και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων τους  και να τα διαθέτουν στην αγορά. Μια καθετοποιημένη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που προσπαθεί να μπει δυναμικά στην αγορά έχοντας ως «εφόδιο» την άριστη ποιότητα των προϊόντων, της τήρησης των προδιαγραφών κατά την επεξεργασία τους και ακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις με έμφαση την υγιεινή διατροφή. Άλλωστε τα προϊόντα τους συγκαταλέγονται στα  super foods.

Χίλιων λογιών ταχίνι! Ταχίνι παραδοσιακό, Ταχίνι ολικής και ταχίνι με κακάο και κουρκουμά

«Με αγνά υλικά χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά δημιουργήσαμε μια εξαιρετική γκάμα προϊόντων με γεύση και ποιότητα αλλά και απαιτητική νοστιμιά», είναι το μότο τους. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Ρούλης Μπεμπέκης μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Μυρωδάτου όλα τα μέλη είναι καλλιεργητές σουσαμιού: «Ιδρύσαμε την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Μυρωδάτου το 2017. Διαθέτουμε εργαστήριο όπου επεξεργαζόμαστε το σουσάμι και παρασκευάζουμε το ταχίνι. Το αλέθουμε σε πετρόμυλο. Απασχολούμαστε όλα τα μέλη σ’ αυτή την διαδικασία. Παρασκευάζουμε κι άλλα προϊόντα όπως ταχίνι με σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού, φυστικοβούτυρο αλλά και πάστα από λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, από σπόρους κάνναβης, λιναρόσπορο, κάσιους. Έχουμε μεγάλη γκάμα αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη ζήτηση είναι το ταχίνι ολικής», επισημαίνει ο κ. Μπεμπέκης.

Το’ να χέρι νίβει τ΄ άλλο . Συνεργασία με άλλες ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Το εργαστήριο τους βρίσκεται έξω από τα Άβδηρα στον δρόμο προς την παραλία και το έστησαν κυριολεκτικά με τα χέρια τους καθώς δεν είχαν κάποια χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε την επιχείρηση μας με πολύ προσωπική δουλειά. Ότι κάναμε το κάναμε μόνοι μας δεν είχαμε κάποια επιδότηση από πρόγραμμα», επισημαίνει ο κ. Μπεμπέκης.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Μυρωδάτου συνεργάζεται και με άλλες  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ όπως της Γενισέας προωθώντας τα προϊόντα της με βάση το ζαχαροκάλαμο, το ξακουστό πετμέζι,  από το e – shop τους όπως και από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Ηλιοδώρα» της Δράμας που παράγει φυσικά καλλυντικά, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ από την Κατερίνη, που παράγει μαρμελάδες, λάδια από ελαιοπαραγωγό στο Πόρτο Λάγος και τα κρασιά «Ευήνωρ» του Τάσου Καρακώστα από τα Άβδηρα.

Όλα τα προϊόντα θα τα βρείτε ηλεκτρονικά στο site τους:  info@mirodato.com και στο πρατήριό τους που είναι δίπλα στο εργαστήριό τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …