Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από χθες καταβάλλεται το επίδομα ορεινών περιοχών στο Δήμο Μύκης

Από χθες καταβάλλεται το επίδομα ορεινών περιοχών στο Δήμο Μύκης

0

Επίσης  καταβάλλονται κι άλλα επιδόματα όπως: Επιδομάτων Παιδιού, Γέννησης, Ενοικίου κ. ά.

 

600 ευρώ το επίδομα ορεινών περιοχών για εισόδημα έως 3.000 ευρώ

 

«Βρέχει» επιδόματα από χθες Πέμπτη 28 Μαΐου. Ειδικότερα ξεκίνησε από χθες η καταβολή του επιδόματος Ορεινών και Μειονεκτουσών Περιοχών σε περίπου 5.000 δικαιούχους. Όπως είναι γνωστό το επίδομα καταβάλλεται σε αρκετούς δικαιούχους του νομού μας της ορεινής περιοχής και ειδικότερα  του δήμου Μύκης. Να υπενθυμίσουμε πως το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 600 ευρώ ετησίως εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ και σε 300 ευρώ ετησίως εφόσον το εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.001 ευρώ ως 4.700 ευρώ. Η εισοδηματική ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών καταβάλλεται στους δικαιούχους εφάπαξ κάθε έτος με πίστωση στον ενεργό λογαριασμό του δικαιούχου.

Από χθες καταβάλλονται κι άλλα επιδόματα όπως:

Επίσης, από σήμερα το απόγευμα ξεκίνησε η καταβολή των Επιδομάτων Παιδιού, Γέννησης, Ενοικίου, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, Ομογενών, τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), η Στεγαστική Συνδρομή και η Σύνταξη Υπερηλίκων.

Παράλληλα θα δοθεί και η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται σε 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά. Αναλυτικότερα, η εισοδηματική ενίσχυση στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα καταβληθεί σε 63.900 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ προσαύξηση ως 300 ευρώ σε όσους έχουν παιδιά. Προβλέπεται στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ με τουλάχιστον ένα ανήλικο παιδί να δοθεί η οικονομική ενίσχυση ύψους από 100 ως 300 ευρώ.

Διευκρινήσεις για το Επίδομα γέννησης

Επίσης σε ότι αφορά το επίδομα γέννησης η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 30 Απριλίου καθώς και όσων οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Μάρτιο εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων. Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. Έτσι όσοι πληρωθούν στις 29 Μαΐου θα πληρωθούν την δεύτερη δόση 30 Σεπτεμβρίου. Η αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.  Να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά το επίδομα στέγασης ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστώνεται ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεώνονται. Στους δικαιούχους αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση. Προσοχή: για να μην χαθεί μήνας επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης.

Η ανωτέρω διαδικασία ακολουθείται στο τέλος κάθε μήνα για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης για τις οποίες λήγει το πρώτο εξάμηνο ισχύος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…