Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από 15/6 πτήσεις από 29 χώρες

Από 15/6 πτήσεις από 29 χώρες

0

Για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μόνο δειγματοληπτικά θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ οι επισκέπτες

 

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού η λίστα με τις χώρες που από τις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα για τους τουρίστες, με πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η λίστα με τις 29 χώρες διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος. Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες. H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Όπως έχει διευκρινιστεί, οι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού ή σε καραντίνα.

Τέσσερις χώρες που αποτελούν επίσης σημαντικές πηγές τουριστικών εσόδων για τη χώρα μας -Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία, με πάνω από πέντε δισ. δαπάνη από τις περσινές εισπράξεις των 18,2 δισ.-, μένουν μέχρι νεοτέρας εκτός λίστας, λόγω του υψηλού δείκτη θανάτων λόγω κορωνοϊού.

Η επανεκκίνηση των αεροπορικών πτήσεων αναμένεται με αγωνία από τις τουριστικές επιχειρήσεις για να κινηθεί η ζήτηση. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, τον Μάρτιο τα έσοδα σημείωναν βουτιά 71% σε σχέση με πέρσι, με τις εισπράξεις να φτάνουν μόλις τα 92 εκατ. ευρώ, έναντι 318 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Αναλυτικά η λίστα των 29 χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…