Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Άλμα του Λεύκιππου στη Β΄ Εθνική Μπάσκετ!

Άλμα του Λεύκιππου στη Β΄ Εθνική Μπάσκετ!

0

Κανένας υποβιβασμός και αναδιάρθρωση των κατηγοριών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21

 

Καλά νέα για το ξανθιώτικο μπάσκετ έφερε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ, που είχε αντικείμενο την επικύρωση των βαθμολογιών, την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 και την τυπική περάτωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20.

Όπως αναμενόταν, ο πρωτοπόρος της Γ΄Εθνικής του 1ου Ομίλου Λεύκιππος θα ανέβει στην Β΄ Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ, ενώ ο πρωτοπόρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ξάνθης Αρίωνας, θα διεκδικήσει τη θέση του Λεύκιππου στην Γ΄ κατηγορία μαζί με τον ΚΑΟ Δράμας. Η Ασπίδα από την άλλη δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό και παραμένει στην Γ΄ Εθνική, καθώς η ΕΟΚ επισημοποίησε ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ για τη νέα χρονιά η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών θα πραγματοποιηθεί με 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ. Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση

Πλέον το μόνο που απομένει για την οριστική άνοδο των Αρίωνα και ΚΑΟΔ είναι η επικύρωση των βαθμολογιών από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, και έτσι οι δύο ομάδες της ΑΜ-Θ θα πάρουν και επίσημα το χρίσμα για την άνοδο.

Και το γυναικείο τμήμα της Ασπίδας Ξάνθης θα είναι και την επόμενη χρονιά στην Α2 Γυναικών που επίσης θα γίνει σε περισσότερους ομίλους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μία ομάδα από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα ανέβει στην Γ’ Εθνική Ανδρών και την Α2 Γυναικών και ενώ για τις γυναίκες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, στους άνδρες μένει στην διοργανώτρια να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα γίνει η άνοδος από την στιγμή που είχαμε δύο ομίλους.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…