Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 3 εποχικές προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ  Ξάνθης

3 εποχικές προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ  Ξάνθης

0
deh xanthi

Πήραν έγκριση από τον ΑΣΕΠ

 

Πήρε έγκριση από τον ΑΣΕΠ η πρόσληψη 3 ατόμων στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Δ/νση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης/ Περιοχή Ξάνθης. Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν εποχικές συμβάσεις εργασίας

 

Αναλυτικά οι θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Δ/νση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης/ Περιοχή Ξάνθης 2541069756 ΞΑΝΘΗΣ ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ 2
ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Δ/νση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης/ Περιοχή Ξάνθης 2541069756 ΞΑΝΘΗΣ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1

 

dimarxeio dec16

Μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου οι αιτήσεις για τη θέση του Ειδικού συνεργάτη στον Δήμο Ξάνθης

 

Ο δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε την πρόσληψη 1 ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Ξάνθης. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων άρχισε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 και λήγει την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.

Επιχειρηματικές ευκαιρίες σε νέους ανέργους 18-29 ετών με έμφαση στις γυναίκες

 

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

 

Ανάρτηση οριστικών πινάκων επιτυχόντων και απορριφθέντων ανέργων στο «Πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών»

Αναρτήθηκαν την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, οι Οριστικοί Πίνακες Επιτυχόντων και Απορριφθέντων για το «Πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών» με έμφαση στις γυναίκες, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση Νο 01/2020.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη ανέργων που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια. Οι επιτυχόντες θα κληθούν στη φάση αυτή του προγράμματος να συμμετάσχουν σε δράσεις συμβουλευτικής, με απώτερο στόχο να ενισχυθούν οι δυνατότητες τους για πρόσβαση στην αγορά εργασίας, μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης νέων επιχειρήσεων.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα «Νέα & Ανακοινώσεις» με τίτλο «Ανάρτηση οριστικών πινάκων επιτυχόντων και απορριφθέντων ανέργων» του «Πιλοτικού Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων Ανέργων Νέων 18-29 ετών» με έμφαση στις γυναίκες. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους πίνακες με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν.

Οι επιτυχόντες άνεργοι θα ενημερωθούν από τους αρμόδιους Συμβούλους των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για την ένταξή τους σε ομάδα Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών (Σ.Α.Ε.Π.), με email στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν εντός τριών ημερών από την ημερομηνία αποστολής του.

ΟΑΕΔ: Παράταση για τα 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους

Σε τρεις μέρες από την καταχώριση του IBAN η πίστωση των λογαριασμών

 

 Νέα παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε μακροχρόνια ανέργους, έως και την Κυριακή 24 Μαΐου, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε 19.500 δικαιούχους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από την Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 10 Μαΐου, που έληγε η προηγούμενη παράταση της προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ, 148.500 (88%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν καταχωρισμένο IBAN στον ΟΑΕΔ.

Οι 19.500 (12%) δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι και τις 24 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται, μετά την καταχώριση IBAN. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης ΙΒΑΝ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ.

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Πού υποβάλλεται η αίτηση και πότε πληρώνονται τα 800 ευρώ

 

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 11 Μαΐου, οι ηλεκτρονικές υπεύθυνες δηλώσεις των ειδικών κατηγοριών εργαζομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του υπουργείου Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την ειδική κατηγορία στην οποία υπάγονται από σήμερα Δευτέρα 11/5/2020 έως και την ερχόμενη Κυριακή 17/5/2020 προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση.

Η καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί γι αυτές τις ειδικές κατηγορίες σε δύο φάσεις:

13 Μαΐου – 14 Μαΐου

 18 Μαΐου – 19 Μαΐου

Η δυνατότητα των νέων αιτήσεων είναι προσβάσιμη από σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  supportemployees.services.gov.gr από το τρίτο κουμπί που εμφανίζεται στην σχετική οθόνη και αφού ολοκληρωθεί η πιστοποίηση μέσω κωδικών taxisnet.

Οι νέες αιτήσεις και πληρωμές αφορούν εργαζόμενους που ανήκουν σε συγκεκριμένες ειδικές κατηγορίες και ειδικότερα: μισθωτούς του τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου, των οποίων η τακτική επιδότηση ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του έτους 2019.

οικοδόμους, και άλλες κατηγορίες.

Επίδομα 534 ευρώ – έκπτωση ενοικίου: Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές

 

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή παραμένουν σε αυτό το καθεστώς σήμερα

 

Περίπου το 25% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή και ελάμβαναν το επίδομα 800 ευρώ επέστρεψαν τη Δευτέρα στα πόστα τους.

Η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, με το άνοιγμα των καταστημάτων και άλλων κλάδων, φέρνει αλλαγές στις έκτακτες εργασιακές σχέσεις που διαμορφώθηκαν κατά το διάστημα της καραντίνας.

Το νέο καθεστώς καθώς και οι λεπτομέρειες για το επίδομα, τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και το πλαίσιο προστασίας -ή μη- από την απόλυση καθορίζονται στην ΚΥΑ που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, 10 Μαΐου.

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται τον Μάιο

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι το τί ισχύει για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και αν οι εργαζόμενοι -αυτών των επιχειρήσεων- δικαιούνται επίδομα.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, που θα παραμείνουν κλειστές με απόφαση κρατικής αρχής και για τον μήνα Μάιο 2020, θα παραταθεί για το σύνολο του μήνα η αναστολή της σύμβασης εργασίας τους. Είναι δικαιούχοι κρατικής αποζημίωσης ύψους 534 ευρώ. Τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να επανυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές οφείλουν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ Εργάνη, στην οποία θα ορίζουν τους εργαζόμενους, των οποίων παρατείνεται η αναστολή, καθώς και τα στοιχεία επαγγελματικής μίσθωσης, ώστε να τύχουν της προβλεπόμενης έκπτωσης ενοικίου. Η προθεσμία της υποβολής των σχετικών δηλώσεων ξεκινά από 18/05 και λήγει στις 31/05.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άδικο πλήγμα στον τουρισμό των νησιών της ΠΑΜΘ

Αναστάτωσε το δημοσίευμα που κατέτασσε Θάσο και Σαμοθράκη σε νησιά υψηλής επικινδυνότητας,…