Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 17 προσλήψεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Ξάνθη

17 προσλήψεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Ξάνθη

0

6 θέσεις στον δήμο Αβδήρων – 6 θέσεις στον δήμο Μύκης – 5 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

 

 

Με 17θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων θα στελεχωθεί η δομή «Βοήθεια στον Σπίτι» στους δήμους Αβδήρων, Μύκης και Ξάνθης. Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθες θέσεις για τους δήμους της Ξάνθης

 

Αναλυτικά οι ειδικότητες και οι θέσεις για τους δήμους της Ξάνθης

 

Ειδικότητα Δήμος Περιφερειακή Ενότητα Αριθμός Θέσεων  
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 2

 

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις για την προκήρυξη, λόγω του μεγάλου όγκου που αναμένεται, θα «σπάσουν» στα δύο.

Συγκεκριμένα:

-Για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ θα ξεκινήσουν στις 2 και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου.

-Για την κατηγορία ΥΕ θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Ιουλίου.

 

9.000 θέσεις επιδότησης της εργασίας σε επιχειρήσεις από τον ΟΑΕΔ

 

 

Ενισχύεται το πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας.

 

Σημαντικές βελτιώσεις και ενισχύσεις του προγράμματος «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» αποφάσισε χθες το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και αναβάθμισης των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης μέσω της μετατροπής της επιδότησης της ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Στοχεύοντας στη βελτίωση της λειτουργίας, των κινήτρων και της αποτελεσματικότητας του προγράμματος που έχει καλύψει μόνο 880 από τις 10.000 θέσεις από το 2017, η τροποποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

  • Αφαιρείται ο περιορισμός συμμετοχής σε εργοδότες που απασχολούν έως 10 άτομα, διευρύνοντας τη συμμετοχή σε όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα από το μέγεθος του προσωπικού τους.
  • Αφαιρείται ο περιορισμός συμμετοχής σε επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους στους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότησης, διευρύνοντας τη συμμετοχή σε όλους τους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.
  • Αυξάνεται στο 80% του μισθολογικού και μη κόστους η ανώτατη μηνιαία επιδότηση των επιχειρήσεων, έως τα 830 ευρώ. Δηλαδή, η ανώτατη επιδότηση για την πρόσληψη ενός επιδοτούμενου ανέργου υπερδιπλασιάζεται από 400 στα 830 ευρώ (108%).
  • Καθορίζονται στα 830 ευρώ το μήνα οι ελάχιστες ακαθάριστες αποδοχές των ανέργων που προσλαμβάνονται.
  • Απλουστεύεται και γίνεται ταχύτερη η διαδικασία αίτησης και πρόσληψης ανέργων για τις επιχειρήσεις.
  • Μετατρέπεται σε ηλεκτρονική η διαδικασία αίτησης και κατάθεσης δικαιολογητικών για την είσπραξη της επιχορήγησης από τις επιχειρήσεις.
  • Καταργείται η 3μηνη δέσμευση για διατήρηση προσωπικού μετά το τέλος της 12μηνης επιχορήγησης.

 

 

 

ΟΑΕΔ: 45.000 νέες προσλήψεις από τα τέλη Μαΐου

 

 

Την ταυτόχρονη έκδοση προγραμμάτων επιδιώκουν υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ

 

 

 

Σημειώστε τα δεδομένα για τον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ για το άμεσο επόμενο διάστημα:

 (1) Καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες ώστε το νέο μεγάλο κοινωφελές πρόγραμμα στους δήμους (36.500 θέσεις) να εκδοθεί στα τέλη Μαΐου. Σε σχετική ερώτησή μας για το πότε η δημοσίευση της πρόσκλησης, η απάντηση που λάβαμε ήταν: “Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις”.

(2) Ο ΟΑΕΔ επιθυμεί την ίδια χρονική περίοδο (δηλαδή στα τέλη του τρέχοντος μήνα) να εκδοθεί και δεύτερο πρόγραμμα για την πρόσληψη 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. “Θέλουμε να το βγάλουμε μαζί με την κοινωφελή, ταυτόχρονα” αναφέρει η πηγή μας.

(3) Αυτό το δεύτερο πρόγραμμα των 8.500 θα “πατήσει” πάνω σε μια παλαιότερη δράση (Δημόσια Πρόσκληση Νο 11/2017).

(4) Θα δημοσιευθεί ως τροποποίηση της πρόσκλησης 11/2017, ουσιαστικά όμως θα πρόκειται για ένα νέο “ανοιχτό” πρόγραμμα, δεδομένου ότι θα υπάρξουν σημαντικές ευνοϊκές προσθήκες, όπως η διεύρυνση των δικαιούχων και των φορέων υποδοχής. Για την συγκεκριμένη δράση ο στενός συνεργάτης του κ. Πρωτοψάλτη επισημαίνει ότι “μπορεί να υπάρξει και αύξηση θέσεων”.

 

Αυτή τη στιγμή, φαντάζει δύσκολο να υπάρξουν νέες αναβολές στην έκδοση των προγραμμάτων, καθώς το κυρίαρχο ζητούμενο είναι η ανακοπή των ρυθμών ανεργίας λόγω Covid-19.

 

ΑΣΕΠ: Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες προκηρύξεις για υποψηφίους έξι ειδικοτήτων

 

Προσλήψεις με τα ελάχιστα προσόντα

 

Με νέες προσλήψεις ενισχύονται άμεσα μέσω ΑΣΕΠ, νοσοκομεία όλης της χώρας.

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει 12μηνη σύμβαση εργασίας.

Συνολικά διατίθενται 226 θέσεις για υποψηφίους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

 Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:

 Μάγειρες

Βοηθοί Μαγείρων

Λαντζιέρες

Τραπεζοκόμοι

Προσωπικό Φύλαξης

Προσωπικό Καθαριότητας

 

 

 

Νέες αιτήσεις για πληρωμές 800€ και 534€ για επιχειρηματίες και μισθωτούς

 

 

 

Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και πότε γίνονται οι αιτήσεις – Επανέλεγχος για τους επιχειρηματίες

 

Χθες Τρίτη 19 Μαΐου, ξεκίνησαν οι τροποποιητικές υπεύθυνες δηλώσεις των μισθωτών σε κλειστές επιχειρήσεις για τα 534 ευρώ του Μαΐου, ενώ οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων παίρνουν παράταση μιας εβδομάδας έως και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαΐου για τις δικές τους δηλώσεις που κλειδώνουν την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Οι διαδικασίες πλέον τρέχουν ταυτόχρονα και παράλληλα για τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες δικαιούχων που αφορούν στις «ουρές» του πρώτου πακέτου στήριξης αλλά και την έναρξη των μηχανισμών για το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Οι καταβολές των 800 ευρώ από το πρώτο πακέτο αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τελικό στάδιο την επόμενη εβδομάδα, που είναι και η τελευταία εβδομάδα του Μαίου. Αντίθετα οι πληρωμές της αναλογικής αποζημίωσης του Μαίου που θα είναι έως 534 ευρώ για τους μισθωτούς που μπαίνουν στην παράταση θα ξεκινήσουν στις 5 Ιουνίου. Αναλυτικά :

Οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, στις οποίες προστέθηκαν με τροποποιητική ΚΥΑ 5 νέες ειδικές κατηγορίες δικαιούχων – κυρίως καλλιτέχνες και αθλητές – μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τα 800 ευρώ του πρώτου πακέτου στήριξης στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr έως και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαΐου. Πρόκειται για κατηγορίες εργαζομένων που δεν έχουν λάβει ενίσχυση και καλούνται τώρα να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους για να πληρωθούν τα 800 ευρώ, με νέα πληρωμή πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ταυτόχρονα και παράλληλα, εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί δεύτερος έλεγχος για τους ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες με έως 20 εργαζόμενους που «κόπηκαν» από τις πληρωμές των 800 ευρώ του πρώτου πακέτου στήριξης. Οι έλεγχοι αναμένεται να τρέξουν με στοιχεία από το σύστημα «Εργάνη» για τους μισθωτούς που απασχολούνται σε κάθε επιχείρηση, αλλά και με στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα υπόλοιπα κριτήρια επιλεξιμότητας (δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, δηλώσεις ΦΠΑ, στοιχεία από φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ κ.α.). Όσοι δεν έλαβαν τα 800 ευρώ ενώ πληρούν τα κριτήρια θα πληρωθούν σε νέα καταβολή που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να καταβληθούν τα 800 ευρώ και σε εργαζόμενους – μισθωτούς που έκαναν λάθη στην καταχώριση του ΙΒΑΝ και εξαιτίας αυτού του λόγου δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εισπράξουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Τέλος, οι μισθωτοί που εργάζονται σε επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο μπορούν από σήμερα – αν επιθυμούν κι εφόσον αυτό χρειάζεται – να τροποποιούν στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ. Οι κλειστοί με κρατική εντολή εργοδότες υποβάλλουν από προχθές δηλώσεις στην «Εργάνη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…