Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ζητείται ενίσχυση του τοπικού συντονισμού για τον κορωνοϊό

Ζητείται ενίσχυση του τοπικού συντονισμού για τον κορωνοϊό

0

Αίτημα για καθιέρωση αδιάλειπτης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας από τις διοικήσεις των περιφερειακών Νοσοκομείων

 Σε επαγρύπνηση ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης-Συγκεντρώνει χρήματα για να προμηθεύσει εξοπλισμό σε ιατρεία-εργαστήρια

Την ανάγκη ανάληψης καθηκόντων από συντονιστή-λοιμοξιολόγο, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση της επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, επισημαίνει τμήμα υγειονομικών, εκτιμώντας ότι η κατάσταση του νομού είναι τέτοια, που απαιτείται πολύ μεγάλη επιφυλακή και ετοιμότητα. Παράλληλα, ειδικοί επιστήμονες ζητούν να διενεργούνται περισσότερα διαγνωστικά τεστ στο περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ως σημαντικό βήμα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, φουντώνουν οι αντιδράσεις για την έλλειψη ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, μιας και τόσο από το Νοσοκομείο Ξάνθης, όσο και από το Νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη, διακόπηκαν για αρκετές ημέρες οι ημερήσιες ενημερώσεις, ώστε να γίνεται γνωστός ο αριθμός των κρουσμάτων και η κατάσταση των ασθενών. Χθες, η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης, αφουγκραζόμενη την ανασφάλεια που δημιουργείται λόγω της έλλειψης ενημέρωσης προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση της σημερινής κατάστασης του νοσοκομείου μας, ωστόσο δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν, πόσο μάλλον μετά την απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τάκη Χαρίτου, ο οποίος του έθεσε το συγκεκριμένο θέμα και ο κυβερνητικός αξιωματούχος του απάντησε ότι «η ενημέρωση να γίνεται μόνο από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας  και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να διασφαλίζεται η ακριβής πληροφόρηση και να μην υπάρχει κίνδυνος διοχέτευσης λαθεμένων πληροφοριών». Όπως πληροφορεί ο βουλευτής, «στον ισχυρισμό μου ότι οφείλουμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στις διοικήσεις των Νοσοκομείων και στις διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας και Υγείας  αντίστοιχα της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και στην επισήμανσή μου ότι η έλλειψη αυτής της περιφερειακής ενημέρωσης εγκυμονεί κινδύνους διοχέτευσης ανεξέλεγκτων και λανθασμένων πληροφοριών, ο υφυπουργός επέμεινε στην απόφαση της κυβέρνησης. Στη συνέχεια της συζήτησης του έθεσα ως παράδειγμα ενημέρωσης των πολιτών και διαφάνειας στη διαχείριση του θέματος, την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει σε καθημερινή βάση τους πολίτες για τις εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία στην περιοχή. Μου έκανε γνωστό  ότι  αυτή είναι απόφαση της συγκεκριμένης Περιφέρειας, η οποία δεν είναι σύμφωνη με τη γενικότερη κυβερνητική  κατεύθυνση».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αλέκος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας προβαίνει σε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα νοσοκομεία και την κατάσταση των κρουσμάτων.

Ο κ. Χαρίτου επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συζήτησε για την αναγκαιότητα ενημέρωσης σε επίπεδο Περιφέρειας, ώστε οι συμπολίτες να αισθάνονται ακόμα πιο ασφαλείς. Τον διαβεβαίωσε ότι  σύντομα θα διαβουλευτεί με τους αρμόδιους και θα προβεί σε ενημέρωση για τις προθέσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, έχει απευθύνει σχετικό αίτημα προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκυρη ενημέρωση και να αποφευχθούν περιστατικά παραπληροφόρησης στην Περιφέρεια, που έχουν προϋποθέσεις να ενισχυθούν, αφού δεν διαψεύδονται από επίσημες ανακοινώσεις.

Υποστήριξη σε εργαστήρια και ιατρεία από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης

Αναλαμβάνει πρωτοβουλία υποστήριξης ιατρείων και εργαστηρίων ο ΙΣΞ, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «η μάχη κατά του κορωνοϊού στην περιοχή μας συνεχίζεται. Η εξέλιξη των κρουσμάτων αναμένεται να είναι ανοδική το επόμενο διάστημα. Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκεται το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Τα ιατρεία-εργαστήρια της πόλης μας πρέπει να συμβάλουν στο μέτρο του δυνατού, δίνοντας τη δυνατότητα στοιχειώδους περίθαλψης στους πολίτες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (φόρμες, μάσκες, γάντια κλπ).

Ο Ι.Σ. Ξάνθης με αίσθημα ευθύνης, στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η περιοχή μας, θα προμηθεύσει τα ιατρεία/εργαστήρια αλλά και όπου αλλού χρειαστεί με δωρεάν εξοπλισμό.

Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού ο τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου θα χρησιμοποιηθεί για χορηγίες (ΙΒΑΝ GR73 0171 6120 0066 1211 4433 338 της Τράπεζας Πειραιώς). Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όσους

συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρεία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ» για την ευγενική προσφορά της σε πρώτη ύλη για την κατασκευή ικανού αριθμού προστατευτικών στολών που διατεθούν στους συναδέλφους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…