Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το Δ’ ΣΣ στήνει «οχυρό» κατά του κορωνοϊού

Το Δ’ ΣΣ στήνει «οχυρό» κατά του κορωνοϊού

0

Με σταδιακές ενέργειες διαθέτει επάρκεια μέτρων προστασίας και υλικών

Επιμένουν να ζητούν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Δύσκολες συνθήκες κλήθηκαν να… υπηρετήσουν και οι στρατιώτες της Ξάνθης, των οποίων οι άδειες ανεστάλησαν

Παραμένει η ανησυχία για την κατάσταση της διάδοσης του κορωνοϊού στις τάξεις του Δ’ ΣΣ, με παρεμβάσεις και ερωτήσεις από πολιτικά κόμματα, που ζητούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημέρωση για τα κρούσματα εντός του στρατεύματος και την διασφάλιση επάρκειας ως προς τα μέτρα και τα μέσα προστασίας, μετά από αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν. Σε παρέμβαση προέβη το ΚΚΕ, ενώ και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τ. Χαρίτου απηύθυνε επερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο ζητώντας να διαβεβαιώσει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ατομικά “kit” μοιράστηκαν στα στρατόπεδα της Ξάνθης

Όπως προκύπτει από σχετική αναλυτική ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, σταδιακά έχει ληφθεί μια σειρά από μέτρα για την οχύρωση του στρατού εναντίον της πανδημίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση, έγιναν απολυμάνσεις στις εγκαταστάσεις του στρατού, ανεστάλησαν άδειες όπου ήταν απαραίτητο, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις, και απαγορεύτηκαν δράσεις (πχ ασκήσεις, παρελάσεις) για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Το στρατιωτικό εργοστάσιο ανέλαβε την παραγωγή απλών χειρουργικών μασκών και παράλληλα έγινε η προμήθεια για άλλα είδη προστασίας (αντισηπτικά, γάντια κλπ). Στην Ξάνθη, έφτασε πριν λίγες ημέρες μεγάλος όγκος υλικού με ατομικά «kit» προστασίας που διανεμήθηκε σε όλο το στράτευμα.

Παράλληλα, με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο του συνωστισμού κυρίως σε χώρους κοιτώνων των στρατεύσιμων, έχει δρομολογηθεί αραίωση των θαλάμων, κι έτσι με την αξιοποίηση μη χρησιμοποιούμενων χώρων πλέον, οι διαμένοντας ανά θάλαμο είναι λιγότεροι.

Οι στρατεύσιμοι γευματίζουν ανά βάρδια προκειμένου και στο χώρο φαγητού να αποφεύγεται η πολυκοσμία, τα ΚΨΜ έχουν κλείσει και στις πύλες για τους εισερχόμενους γίνεται θερμομέτρηση.

Θερμομετρώνται όλοι οι εισερχόμενοι στα στρατόπεδα

Ένα κρούσμα από το στρατό νοσηλεύεται στο ΠΝΓΑ

Σήμερα, στην Ξάνθη μόνο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα από το Δ’ ΣΣ νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και σύμφωνα με πληροφορίες μας η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ, που λαμβάνονται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, σε περίπτωση που κάποιο μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάσει συμπτώματα απομονώνεται και εξετάζεται.

Σε περιορισμό οι στρατιώτες που ορκίστηκαν ανά την Ελλάδα αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους

Βέβαια, τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες στις Ένοπλες Δυνάμεις και κύρια στο Στρατό Ξηράς, όπου παραδοσιακά, υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων.

Ανεστάλησαν πανελλαδικά οι άδειες ορκωμοσίας για πάνω από 2000 στρατιώτες, οι οποίοι αναγκάζονται να παραμείνουν, στο πλαίσιο του περιορισμού των μετακινήσεων, ενώ παράλληλα, δεν υπάρχει χώρος ΚΨΜ και ισχύει ο κανόνας απαγόρευση των συναθροίσεων, όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία.

Τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σε συνδυασμό με το σοκ της παρουσίας του ιού στο στράτευμα όπου ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευτος, θορύβησαν τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά λόγω των μέτρων, που σταδιακά ελήφθησαν για την ετοιμότητα του στρατού, προκύπτει ότι και η αγωνία έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Υποστήριξη ΕΔ με υγειονομικό προσωπικό στο Νομό Ξάνθης

Υπενθυμίζουμε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες του στρατού συμβάλλουν:

-Στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Εχίνου Νομού Ξάνθης, 2 Αξιωματικοί ιατροί του ΣΞ και 2 νοσηλευτές του ΣΞ.

-Στη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, 5Αξιωματικοί ιατροί του ΣΞ και 7 νοσηλευτές του ΣΞ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβεύει φοιτητές, καθηγητές και αφυπηρετήσαντες το ΔΠΘ την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Σε εκδήλωση τη Δευτέρα στην Κομοτηνή   Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πραγματοποι…