Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τηλεφωνική συνομιλία της ΠτΔ με τον Μανώλη Τσέπελη

Τηλεφωνική συνομιλία της ΠτΔ με τον Μανώλη Τσέπελη

0

Η κ. Σακελλαροπούλου μετέφερε τη συμπαράστασή της και δεσμεύτηκε να επισκεφθεί Ξάνθη και Καστοριά μόλις ξεπεραστεί η επιδημία

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, τηλεφωνικά,  με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, καθώς η Ξάνθη και η Καστοριά είναι οι δύο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης  ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα μέτρα που λαμβάνονται, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αλλά και στον όμορο Δήμο Μύκης. Ο Μανώλης Τσέπελης αναφέρθηκε στις προληπτικές ενέργειες που γίνονται, όπως η μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε βοηθητική υγειονομική μονάδα, για την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης του κορονοϊού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της και ζήτησε από το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη να μεταφέρει  τη συμπαράστασή της, τόσο στους κατοίκους της περιοχής, όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Δήλωσε επίσης ότι μόλις ξεπεραστεί η πανδημία, η Ξάνθη και η Καστοριά θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επισκεφθεί.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, επισημαίνεται ότι το ίδιο ενδιαφέρον επέδειξε για την περιοχή και ο απελθών Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε επίσης από τον Δήμαρχο για την κατάσταση στην περιοχή και τις δράσεις που είναι σε εξέλιξη.

Διευκρινίσεις Τσέπελη για το Αμοιρίδειο

Ο Δήμαρχος Ξάνθης διευκρινίζει ότι, σε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, που διαθέτουν την τεχνογνωσία και στο πλαίσιο προσέγγισης σεναρίων, που από τη φύση του αντικειμένου της είναι υποχρεωμένη να «βλέπει» η Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας , έτσι ώστε να υπάρχει προετοιμασία και για το πιο ακραίο γεγονός, έχει τεθεί ο σχεδιασμός μετατροπής του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε βοηθητική υγειονομική μονάδα, αξιοποιώντας τις χορηγίες ιδιωτών, για την αντιμετώπιση της μικρής, ελάχιστης πιθανότητας, έξαρσης του κορωνοϊού στην περιοχή. Σημειώνεται ότι, το κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» σύμφωνα με τον Πολιτικό σχεδιασμό Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ),  αποτελεί από τις  23 Δεκεμβρίου 2004 χώρο συγκέντρωσης και εγκατάστασης, σε περιόδους  έκτακτης ανάγκης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ξάνθη

  Πρώτη επίσκεψη του Επιτετραμμένου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. David Bu…