Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Παρατάσεις στις προθεσμίες ζητούν οι λογιστές της Ξάνθης

Παρατάσεις στις προθεσμίες ζητούν οι λογιστές της Ξάνθης

0

Αδυνατούν λόγω αυστηρών περιοριστικών μέτρων και της υψηλής επικινδυνότητας στην περιοχή να ανταπεξέλθουν στα χρονοδιαγράμματα και υποβολές δηλώσεων

 Επιστολή από την Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης στην κυβέρνηση

Η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, την ΑΑΔΕ, τους βουλευτές, την Περιφέρεια και κάθε εμπλεκόμενο περιγράφει το φόρτο εργασίας που έχουν αναλάβει οι λογιστές της περιοχής λόγω των έκτακτων μέτρων σε συνδυασμό την υψηλή επικινδυνότητα στην περιοχή που επέβαλε ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση των μέτρων. Για το λόγο αυτό υπέβαλε αίτημα τροποποίησης των χρονοδιαγραμμάτων και υποβολών δηλώσεων για τα λογιστικά γραφεία της ΠΕ Ξάνθης δηλώνοντας αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης.

Η επιστολή του ΔΣ αναλυτικά, αναφέρει: «κύριοι , γνωρίζετε ότι δύο μεγάλοι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, βρίσκονται σε καραντίνα από τις 1 Απριλίου 2020. Ο Δήμος Μύκης, στην ορεινή περιοχή του Νομού και ο Μητροπολιτικός Δήμος της πόλης της Ξάνθης.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος λογιστών φοροτεχνικών είναι τεράστιο. Το 99% των λογιστικών γραφείων βρίσκονται στην πόλη της Ξάνθης, (Δήμος Ξάνθης), η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα. Τα περισσότερα γραφεία έχουμε αναστείλει τη λειτουργία μας, φοβούμενοι τις συνέπειες του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους υπαλλήλους μας, για τους πελάτες μας, για εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι πολλά, και έχουμε συνδημότες μας που απεβίωσαν από τον ιό.

Οι λογιστές φοροτεχνικοί με υπεράνθρωπες προσπάθειες, με αίσθημα ευθύνης και με πολλή μελέτη, προσπαθούν να ανταποκριθούν στον καταιγισμό των νέων νομοθετημάτων και να ενημερώσουν υπεύθυνα, πελάτες-επιχειρήσεις και πελάτες-ιδιώτες για τα νέα μέτρα και τις ΠΝΠ, έτσι ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης και της κοινωνίας στις δύσκολες αυτές μέρες.

Η επικοινωνία γίνεται χωρίς φυσική παρουσία, αποκλειστικά με email, διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Δεν υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης παραστατικών στα γραφεία μας, λόγω της καραντίνας και ως εκ τούτου δεν έχουμε εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία της κάθε επιχείρησης. Άλλωστε και τα έγγραφα πρέπει να απολυμανθούν.

Όπως γνωρίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό είναι επιχειρήσεις πολύ μικρών και μικρών οντοτήτων έχουν εξωτερικούς συνεργάτες λογιστές. Αδυνατούμε να παραλάβουμε στοιχεία, να προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από τα Υπουργεία και να είμαστε συνεπείς στις ημερομηνίες που έχουν τεθεί, γιατί όπως καταλαβαίνετε όλα υλοποιούνται από εμάς τους λογιστές φοροτεχνικούς.

Επειδή αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο και επειδή θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα από την Πολιτεία για τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα, λόγω του ιού, ζητούμε να επανακαθοριστούν οι προθεσμίες υποβολής οποιασδήποτε δήλωσης ή αίτησης, είτε στην ΑΑΔΕ, είτε στην ΕΡΓΑΝΗ, είτε στο MINAGRIC, είτε και σε οποιονδήποτε άλλη πλατφόρμα ή άλλο φορέα (Δημόσιο και μη).

Είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει μια υγειονομική βόμβα στην περιοχή μας και σε αντίστοιχες άλλες περιοχές που ήδη πλήττονται και βρίσκονται σε καραντίνα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

5 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

3 φύλακες – 1 Λογιστή και 1 Βοηθητικό προσωπικό   Υποβάλλονται αιτήσεις   Η Ε.Φ.Α Ξάν…