Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Νέα επιστολή Κοντού σε Βορίδη για τη στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων

Νέα επιστολή Κοντού σε Βορίδη για τη στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων

0

Λόγω του πλήγματος που έχουν δεχθεί, ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ ζητά να ενισχυθούν από το de minimis και άλλα εθνικά μέτρα

Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη έστειλε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, ο ΣΑΣΟΕΕ ζητώντας μέτρα ενίσχυσης του κλάδου της κτηνοτροφίας.

Η επιστολή έχει ως εξής: “Όπως γνωρίζετε, ένας από τους κλάδους της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας που επλήγει σημαντικά από την πανδημία του κορονοϊού, είναι ο κλάδος της κτηνοτροφίας.

Ιδιαίτερα στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας, η μείωση των εξαγωγών σε άλλες χώρες, αλλά και ο περιορισμός της ζήτησης λόγω των περιοριστικών μέτρων στη φετινή περίοδο του Πάσχα, ανάγκασαν τους κτηνοτρόφους να διαθέσουν το ζωικό τους κεφάλαιο σε τιμές που υπολείπονται σημαντικά αυτών της περσινής περιόδου και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, σε επίπεδα χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής.

Αντιλαμβάνεστε ότι οι οικογένειες αυτές, οι οποίες στην κυριολεξία στηρίζουν τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται (ορεινές, νησιωτικές, παραμεθόριες, πεδινές), εάν δεν υποστηριχτούν, θα οδηγηθούν σε καταστροφή και εγκατάλειψη της δραστηριότητας τους, η οποία θα πρέπει να επισημανθεί ότι είναι και ιδιαίτερα σημαντική για την επάρκεια τροφίμων στη χώρα μας.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να ενισχυθούν από το De Minimis και άλλα εθνικά μέτρα, για το εισόδημα που έχουν απωλέσει από τη διαφορά μεταξύ των τιμών διάθεσης της περσινής και της φετινής χρονιάς. Επίσης, θα μπορούσαν να ενισχυθούν, με βάση τα στοιχεία του ΕΛΓΟ Δήμητρα, κατά 15€ ανά θηλυκό ζώο που παρέδωσε γάλα το 2019 στις πεδινές περιοχές και κατά 18€ στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.

Κύριε Υπουργέ, πιστεύοντας ότι η πρόταση μας αυτή, αποτελεί διέξοδο για την επιβίωση των Ελλήνων αιγοπροβατοτρόφων, παρακαλούμε για τη θετική ανταπόκρισή σας.”

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από 1.000 άτομα έκαναν τεστ για κορωνοϊό στην πόλη

Αυξήθηκε προοδευτικά η συμμετοχή, άτομα παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα στους χώρους διεν…