Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μετά τις 27/4 οι αποφάσεις για την άρση των μέτρων

Μετά τις 27/4 οι αποφάσεις για την άρση των μέτρων

0

Τα σενάρια επικεντρώνονται στην τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας σχετικά με την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα σημείωσε: «έχουμε ξεκινήσει εδώ και ημέρες, κατ΄ εντολή του πρωθυπουργού, να επεξεργαζόμαστε το σενάριο μιας αργής, σταδιακής και μακρόσυρτης αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. Για όλα αυτά, πριν από τις 27 Απριλίου, οπότε λήγουν οι ισχύοντες περιορισμοί, θα ενημερωθούν οι πολίτες, για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί. Αυτή θα είναι πιο δύσκολη διαδικασία σε σχέση με τον περιορισμό στις μετακινήσεις, καθώς πρέπει να πειστούν κάποιοι ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους μια εβδομάδα παραπάνω σε σχέση με το να κλειστούν όλοι στο σπίτι τους».

Βασικός άξονας του σχεδίου της κυβέρνησης είναι τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που θα ληφθούν για την επαναλειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Στα σενάρια που εξετάζονται είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε επαγγελματικές δραστηριότητες όπως οι κομμώσεις και τα κέντρα αισθητικής. Παράλληλα εξετάζονται μέτρα που θα αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις στις οποίες θα επιχειρηθεί η τόνωση της τηλεργασίας, εφόσον είναι εφικτό, αλλά και αυστηρά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για τους χώρους εργασίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…