Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Μάχη» δίνει και σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση του δικτύου

«Μάχη» δίνει και σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση του δικτύου

0

Προβλήματα σε όλο το νομό, κυρίως πόλη και κάμπο- Αναγγέλθηκαν πάνω από 450 βλάβες

 

Ο Προϊστάμενος Ξάνθης κ. Χ. Δαβράνος εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί ως το βράδυ

 

Τη δική τους μάχη δίνουν από χθες, εν μέσω θυελλωδών ανέμων τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που καλούνται σε συνθήκες πανδημίας να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση πρωτοφανούς δυσκολίας.

Λόγω της πτώσης δένδρων στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος, οικισμοί, κυρίως της υπαίθρου, αλλά και συνοικίες της Ξάνθης βρέθηκαν χωρίς ρεύμα. Στον ΔΕΔΔΗΕ αναγγέλθηκαν περισσότερες από 450 βλάβες, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα υπάρχουν ακόμη 120 ατομικές βλάβες.

Προβλήματα καταγράφηκαν σε Εύμοιρο, Μορσίνη, Χρύσα, Διομήδεια, γενισέα, Φελώνη, Σέλερο, Βαφέικα και αλλού. Μεγάλη είναι η βλάβη στους Τοξότες όπου έπεσαν 12 δέντρα διαδοχικά πάνω στη γραμμή, καθώς και σε μερικά σημεία εντός της πόλης.

 

Ασταμάτητα δουλεύουν τα συνεργεία σε δύσκολες συνθήκες

Όπως μας ενημερώνει ο προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κ. Χρήστος Δαβράνος, εξαιτίας των δυνατών ανέμων έχουν πέσει πάνω από 20 δέντρα στο δίκτυο του ρεύματος. 10-15 στύλοι έχουν σπάσει και γι’ αυτό έχουν προκληθεί γενικές και ατομικές βλάβες σχεδόν σε όλο το νομό.

Από χθες επιχειρούν αδιάκοπα όλα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης και υπάρχει συνδρομή από 3 στη Θεσσαλονίκη και ένα από την Αλεξανδρούπολη.

Στο έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ συνδράμουν Πυροσβεστική και Αστυνομία.

Ο κ. Δαβράνος εκτιμά ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών, καθώς φαίνεται ότι και τα μποφόρ υποχωρούν, άρα θα μπορούν να εργαστούν σε λίγο ευνοϊκότερες συνθήκες τα συνεργεία.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…